Okategoriserade

Att inte vara i fas

Just nu är jag inte riktigt i fas. Det är jobbigt att inte vara i fas, det känns som att springa i ett hamsterhjul som snurrar lite för snabbt. Jag har ett tvättberg med ren tvätt som Jair så fint har lagt i en jättehög på en bänk där det också ligger en massa halvsmutsiga kläder så nu vet jag knappt vad som är smutsigt eller rent längre. Tidigare idag var det katastrof i köket och vardagsrummet också, men Jair fick ett ryck och städade allt samtidigt som han ropade till mig att jag minsann skulle hjälpa till nästa gång och jag bara kände suck… Jag vill verkligen verkligen anlita städhjälp nu. Jag är så trööööööött på såna här tjafs om städningen. Det kanske hade underlättat våra liv massor? Hur många timmar behöver man för att städa ett hus på cirka 120 kvm och  2 badrum?

Nej, nu ska jag ta tag i livet här igen och så jag kommer ikapp. Det hade varit så skönt att göra klart och städa idag så att vi bara kan njuta av långhelgen imorgon 🙂

10 Comments

 • Sofia

  Vi har städhjälp. Unnade oss det när båda jobbade heltid plus ett barn för att frigöra tid till familjehäng när vi är lediga. Vi fortsätter nu även när jag är hemma med nr 2. Tre h behöver de för 145kvm med två badrum, de kommer två st och är här i 1,5 h då vi försöker hålla oss ur vägen. Jag insisterade inledningsvis men nu är maken lika nöjd med beslutet. 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Åh så bra 🙂 Vilka snabba städare, trodde att det skulle ta mycket längre tid! Vi hade 4 timmar i vår gamla lägenhet, men dom hade nog kunnat fixa det på 3 timmar också. Jag tog upp det med Jair idag, men jag får nog bearbeta det lite till… 🙂

 • A

  Vi hat städhjälp vilket har gjort att det blir mindre konflikter hemma. Vi städar också ex nu en vecka efter är det dammigt o då hjälps vi åt o röjer undan hemma. Vi har 3 timmar varannan vecka för 94 kvadrat.

 • Carin H Brander

  Finns det ekonomi till det så är städhjälp ett av de allra bästa sätten att minska vardagsstressen tycker jag. Visst, det behövs ändå plockas och hållas efter – men det är så jäkla skönt att slippa spendera hela helgen åt att göra rent överallt. Då vill jag mycket hellre umgås med min familj och göra något roligt.

  Det är inte bara en investering i relationen utan också i boendet. För jag kan vara helt ärlig med att säga att jag inte hade städat lika noggrannt som vår städhjälp, och då hade det varit skitigt och slitit mer på ytorna. Vi bor i lägenhet på 96 kvm (också två badrum) och det tar 3,5 timmar här.

 • Nikiåå

  Vi bor på 101kvm på två våningar och två badrum. Vi har städhjälp en gång i månaden och då är de här 1,5h (tar betalt för 3h men det är två städare som kommer). De städar båda badrummen, damsugar, moppar och dammar hela lägenheten. Det är otroligt skönt då vi då bara håller efter lite under tiden och inte behöver göra nån grovstädning. Om inget annat slipper man städningen ibland iaf! Vi betalar 630kr/mån efter rut.

  Tycker definitivt ni ska ha städhjälp. Du är ju ensam med barnen mkt och jobbar mellan varven. När ska du hinna städa? 🙂

 • Eken städ/Zane

  Hej Emma,
  Tycker definitivt att städhjälp är en investering i relationen och familjen i överhuvudtaget. Men jag driver ju städfirma så så klart min åsikt är något av partiskt, hehe 🙂 Jag själv köper städning av min tonårsdotter och det är det bästa jag/vi gjort! Det är så himla skönt att slippa bråka om att man måste faktiskt städa ALLA ytor och inte bara synliga ytor.

  Läste ovanstående kommentarer och blev paff – 3h 145kvm?! Vad hinner man på den tiden?

  För att svara på Din fråga, Emma, så JAG ( min åsikt och erfarenhet) tycker att tar man städning en gång per månad och vill ha städade alla ytor så får man räkna med minst 4h. Beroende på önskemål. Man ska ge chans till städpersonalen lämna arbetsplatsen med känslan att man gjort ett bra jobb och att man orkar ändå ta sig hem ? Rent med rent samvete helt enkelt!

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Så tråkigt att det känns så där :(.

  Jag funderar ibland på städhjälp faktiskt. Kanske en tjänst värd att unna sig precis som mina naglar. Om man kunde få den saken varannan vecka i alla fall så man slipper städa hela tiden. Det är så tröttsamt :/.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.