Att gå på vatten

Idag har vi varit i Vegby och hälsat på min mormor och morfar. Vi passade på nu när Jair är ledig för det är sällan som han kan hänga med dit eftersom han vanligtvis jobbar på söndagar. Min mormor och morfar tyckte att det var jättekul att vi kom allihopa och så var dom väldigt nyfikna på Ian. Mormor var till och med tvungen att känna lite på Ians stora hår haha 🙂

När vi var i Brasilien så frågade Ian om min familj så jag berättade lite om allihopa, bland annat att min morfar gör världens godaste köttbullar. När jag berättade detta så var Ian väldigt säker på att han inte gillar köttbullar. Jag har aldrig ätit brasilianska köttbullar men jag tror inte en sekund på att dom smakar som min morfars köttbullar så jag sa självsäkert “då ska du få smaka på köttbullar som du kommer älska!”. Idag bjöds det på morfars köttbullar och Ian tog glatt för sig flera gånger! Jag visste att han skulle gilla maten 🙂

Efter maten gick vi ner till sjön. Det var massor av snö så vi fick pulsa fram. Ian slängde sig på marken och gjorde en snöängel för första gången 🙂

Foto: Ian

Sen gick vi vidare ner mot sjön där Ian och Lucas rusade ut på isen! Isen var cirka 15 cm djupt så det var ingen fara, även om jag som hispig mamma blev lite nervös när Ian sprang iväg med Lucas i pulkan. Haha! Men det var kul att se Ians glädje över att stå på en sjö! Det är faktiskt lite häftigt att “gå på vatten”. Det var längesen som jag gjorde det 🙂

Foto: Ian

När vi hade lekt färdigt så gick vi och tittade på mormors bil som vi planerade att köpa. Den hade varit helt perfekt för oss om bara våra bilbarnstolar hade fått plats. Vi ville så gärna att det skulle gå så vi testade faktiskt trots att vi kunde se att det inte skulle funka med tre bilbarnstolar bak. Jair provade till och med att sitta bak mellan Lucas och Isadoras stolar men det skulle bli helt omöjligt att komma in i bilen om det fanns en stol installerad på passagerarsätet så det var bara att ge upp 🙁 Tyvärr… så himla synd 🙁

Vi har haft en väldigt kul dag men den gick verkligen så himla snabbt! Nu är jag helt slut och ligger i sängen och bloggar. Jag ska orka ta mig upp och ta bort sminket innan jag kan checka ut för ikväll 🙂 Gonatt!

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Sofie - gravid med tvillingar

  Vi letar också bil nu. Hade bestämt oss för en VW touran, men sen sa en bekant att det var gränsfall att få in två bilbarnstolar bredvid varandra bak (vilket vi vill ha). Så nu ska vi titta på sharan men den är ju lite dyrare tyvärr 🙁

  Svara
 2. Göteborgsmamman

  Åh, det hade varit kul att vara med när han upplevde så mycket snö för första gången! 🙂
  Men jag längtar efter våren nu och jag längtar efter dig. Nästa vecka ses vi min sköna!
  Puss <3

  Svara
 3. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

  Så kul?
  Läste igår på aftonbladet tror jag det var att värsta stället att bo i är göteborg när det är så kallt,med blåsten o allt så vart det svinkallt.
  Imorse vaknade vi till -36/37 grader men det är annan kyla mot er?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha ja det gjorde jag också och jag tror faktiskt dom har rätt! Jag har varit på skidsemester i Vemdalen i minus 30 och det är fasen kallare här i Göteborg. WHAT!?! -37! Det är helt galet ju! Jag ska berätta det för Ian!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här