Använd hjärnan och skydda huvudet!

– I samarbete med Hövding –

Nu på sommarn är det många som ställer bilen och cyklar tillsammans med familjen. Så himla härligt! Men glöm för guds skull inte cykelhjälmarna! Barn under 15 år brukar använda cykelhjälm eftersom det är lag på det, men egentligen borde det vara lag att alla cyklister, oavsett ålder, använder cykelhjälm. Tyvärr visar skrämmande statistik att färre än varannan vuxen använder cykelhjälm! Skärpning!

Personligen har jag aldrig cyklat utan hjälm för jag tycker inte att det är värt att ta den risken. Jag förstår dock dilemmat med att vilja skydda huvudet men inte förstöra frisyren genom att ta på sig cykelhjälm innan jobbet, skolan eller dejten. Men då finns det en superbra lösning som är mycket säkrare än en traditionell cykelhjälm, nämligen en Hövding! Har ni hört talas om Hövding? Den är faktiskt världens säkraste cykelhjälm som inte sabbar frisyren! Jag har haft ögonen på Hövding ända sedan dom startade och nu äger jag äntligen en alldeles egen 🙂

Jag och min Hövding! Den ser nästan ut som en trendig scarf 🙂

Hövding är en slags airbag, full med avancerad teknik, som gör att den löser ut när olyckan är framme och skyddar huvudet hela 8 gånger bättre än en vanlig cykelhjälm. Jag och Victor var på ett event i våras där Hövding demonstrerade en cykelolycka och vi fick se hur Hövding löste ut på bokstavligen ett ögonblick. Det tog bara 0,1 sekunder!

org_dsc03126-1
org_dsc03127-1

Hövding känner av rörelsemönstret under fallet och löser ut innan huvudet kolliderar med något

org_dsc03144-1
org_dsc03132-1
org_dsc03131
org_dsc03143-1

Visste ni att huvudskador är den vanligaste orsaken till dödsolyckor bland cyklister? Och att statistiken för allvarligt skadade cyklister går uppåt? Cirka 20 cyklister avlider medan runt 2000 skadas allvarligt varje år i Sverige. Upp till hälften av de som avlidit skulle kunna ha levt idag om de använt cykelhjälm, så himla onödigt! Att inte använda cykelhjälm är samma sak som att äventyra sitt eget liv, är det verkligen värt det?

Prislappen på en Hövding är lite högre än en vanlig cykelhjälm, men med tanke på hur mycket bättre investering den är, både säkerhetsmässigt och för fåfängan 😉 så är den värd sitt pris.

Ta hand om er, cykla lugnt i sommar och glöm för guds skull inte att skydda huvudet!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Pia

    Håller med! Lagen borde gälla alla vuxna också. Det är så himla svårt annars att förklara för en 15-åring varför hen behöver fortsätta att skydda huvudet.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här