Okategoriserade

Äntligen kom den nya bilen!

Igårkväll kom den nya bilen, äntligen! Som vi har väntat!! Tanken var ju egentligen att vi skulle haft bilen i december, men eftersom Victor bytte jobb så blev det inte så. Man kan verkligen säga att den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge!

Det är verkligen en superfin bil! Alltså galet! Det slog mig att jag har faktiskt aldrig suttit i en så här ny bil förut, det är verkligen något alldeles extra!

Det syns inte på bilden, men bak i bilen sitter våra tre kids och dom har gått om plats. XC90 är bredare än både XC60 och V90 så barnen får plats med sina bilbarnstolar utan problem. Dessutom är ju bilen 7-sitsig så när vi får fler barn eller om vi behöver skjutsa nån så får vi ändå plats. Så bra!

Lucas var också superexalterad över den nya bilen 🙂

Jag älskar att se Victor så här galet nöjd ❤️

Nu längtar vi ihjäl oss efter vår första roadtrip!

2 Comments

 • Elin

  Är ni nå rädd att regeringen höjer priset på bensin så att det knappt går att tanka pga klimatet för att nå målen med att alla bara ska köra el bil? Vi behöver också köpa en sju sittsig bil. Men jag är rädd att köpa en ny bil för att om några år inte kunna använda den 😦
  Vad tror ni?

  • Victor

   Jag tycker att det tråkigt nog är väldigt dyrt att köra bil överhuvudtaget, oavsett om man väljer att köra miljövänligt, dvs. el eller laddhybrid, eller fossilt. Vi kör i princip enbart på el till vardags, vilket man kan göra om man bor i stadsmiljö och har max fem mil pendlingsavstånd samt kan ladda hemma och gärna på jobbet. Det är främst på grund av att det saknas tillräckligt med elektriska alternativ i den storleksklass vi behöver, plus att utbyggnaden av infrastruktur för laddning inte kommit tillräckligt långt ännu, som vi valt just laddhybrid.

   Nästa bilköp, inom två-tre år, kommer dock med största sannolikhet bli elektriskt då utbudet av modeller förmodligen kommer att vara större. Även om el med största sannolikhet är det långsiktigt gångbara alternativet, och laddhybrider ett steg i den riktningen, så är både elbilar och laddhybrider fortfarande relativt dyra i inköp, särskilt om man behöver större bil.

   Det behövs i första hand ytterligare satsningar från regeringen för att driva på utvecklingen mot eldrift dels så att tillverkarna vågar satsa fullt ut och därmed få prisutvecklingen att gå åt rätt håll (dvs. nedåt), dels så att privata aktörer vågar investera i och bygga ut infrastrukturen för att fler skall kunna köra på el där det idag är omöjligt på grund av avståndet till närmsta laddstolpe (jämför med avstånd mellan bensinstationer) och teknikutvecklingen skyndas på så att räckvidden blir längre och laddningen går ännu lite snabbare (jämförelsevis oslagbart att kunna fylla en tank bensin eller diesel på några minuter).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.