Okategoriserade

Ändra rutinerna

Isadora är lika mycket katastrof ikväll igen, men den här gången har hon i alla fall fått alvedon och ligger och leker i sängen medans vi försöker natta henne. När vi går ut ställer hon sig upp och gallskriker. Just nu känns det inte alls som hon har ont. Hon har ingen feber längre, men är snorig och var hostig tidigare idag. Jag misstänker att vi har kommit till den där brytpunkten nu där hon bara kommer kunna sova en gång per dag, men frågan är om jag ändå kan lägga henne 9.30 som jag brukar? Jag vill helst att hon sover på förmiddagen för kl 13.45 behöver jag gå för att hämta Lucas på dagis och då vill jag ju gärna att Isadora har ätit innan. Men det kanske funkar om hon äter lunch kl 11 och sen sover 11.45-13.45 också? Hmmm… jag kanske ska prova det imorgon…

Visst är det konstigt! Lilla fröken har sovit som en klocka hela tiden, men samma dag som hon blir 1 år och 1 dag så förändras plötsligt allt? Det gäller att hänga med i svängarna!


 

8 Comments

 • Petra Mary-Anne

  Ja, så fort kan det gå. Att hon är lite extra grinig kan också vara tänderna. Våra killar får för närvarande den tredje tanden på nederkanten och är väldigt oroliga.
  Jag håller tummarna för att ni hittar en ny rutin kring sovandet som fungerar. Hela tiden är det nya prövningar ?

 • Vanja

  Om hon bara ska sova en gång är det nog bäst efter lunch! Så att det blir i mitten av dagen ungefär! Annars blir hon nog lite trött att vara vaken fram till kvällen. Våra barn här alltid sovit efter lunch. Och det är ju även det som de gör på dagis! Vi äter enligt dagistiderna, alltså 11:30- 12 och sedan vila/sova. Hoppas det löser sig! Ibland tar vår lilla tjej en powernap på eftermiddagen det brukar vara 20min inte efter 17. Och vi väcker henne alltid så det inte blir längre då blir nattsömnen förstörd! De lägger sig ca 19:30 både 10 mån och snart 4 åringen! 🙂

 • Nikiåå

  Ändra inget än, hon är ju sjuk. Tänk själv hur man känner sig när man är förkyld, sällan det syns så illa som det känns ju!

  Ja skulle vänta tills hon blir frisk o sen se över rutinerna. För även om det är så att det behöver ändras så blir det ju med stor sannolikhet svårare och mer plågsamt att genomföra.

 • Petra

  Jag håller med om att det är bäst att försöka få henne att sova efter lunch. Du kan alltid natta henne i vagnen utomhus och sedan bara rulla iväg till dagis för hämtning ifall hon fortfarande skulle sova då!

 • Malin

  Vår dotter sover 2 ggr om dagen,hon är ett pa dagar yngre än er Isadora.Kl 09.00/09.30 och sover allt mellan 30-60 min.Sedan sover hon vid 14.00/14.30 och får sova senast till 16.00 hon brukar alltid vakna själv,det brukar vara ca 60 min.Hon lägger sig kl 18.00/18.30.Hon skriker ibland och ställer sig upp och jorden går under när jag går ut!Skitjobbigt!!Jag vet inte om det är någon separation de går igenom.Så fort jag ska stänga dörren och hon märker att jag är på g ut så sätter det igång.Jag får gå in igen och sitta med henne i knät och gunga henne och då håller hon hårt i mig.Där somnar hon och jag kan lägga över henne i sängen om jag har tur.Om inte är det bara att lägga sig i sängen med henne och sovs för natten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.