Okategoriserade

Amning första tiden

Jag fick en fråga om hur amningen såg ut första tiden, här kommer frågan:

Hej! Har följt din blogg i några månader. Super! Har en dotter på 6 dagar. Jag undrar hur amningarna såg ut för er första tiden? Jag har i två dagar ammat henne från 9 till tre på natten. Hon somnar vid bröstet efter en 15 min amning. Jag lägger ner henne o hon vaknar o letar efter tutte. Frustrerande!

Jo amningen för oss ser nog ut lite som eran också emellanåt. Men jag liggammar i vår säng så Lucas sover ganska mycket i vår säng och jag somnar när jag ammar. Lucas säng är precis jämte vår så när jag vaknar till på natten och märker att han har slutat äta så brukar jag lägga över honom i hans säng. Ibland vaknar han och ibland inte. Men om jag lägger över honom direkt när han har slutat äta och somnat så vaknar han nästan alltid efter en stund och börjar gråta och blir inte tyst förrän han får bröstet. Amning är ju inte bara mat det är ju tröst, värme och närhet också så det är väl det som dom saknar när man lägger dom i egen säng… Har du provat att liggamma och låta henne ligga kvar hos dig tills hon har somnat lite djupare. Det är ju skönt för dig också om du kan sova när du ammar henne så att du slipper sitta uppe så länge?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.