Okategoriserade

Allergisk reaktion?

Isadora har fått något konstigt rött under läppen och har små röda prickar/knottror över hela kroppen. Det under läppen ser ut som något slags torrt och irriterat rött utslag. Jag tror att det är en allergisk reaktion på papaya, men jag är inte alls säker. Hon fick detta ungefär i mitten av vår resa till Gran Canaria och det enda som hon hade ätit som var annorlunda dagen innan var just papaya. Det var första gången som hon fick prova det och efteråt vågade jag så klart inte ge det igen. Men om det är en allergisk reaktion, borde det inte ge med sig nu då? Det har inte blivit ett dugg bättre och nu var det över en vecka sen som hon fick det…

Jag ska skickad detta till BVC, men jag tänkte att nån annan kanske råkat ut för liknande och vet vad det är för något?

12 Comments

  • Emma - På Smällen!

   Ja, det ser verkligen ut som nare och jag kan tänka mig att det inte går bort för att hon har napp och dreglar och så, men hon är fortfarande prickig över hela kroppen. Prickarna syns inte så mycket men hon är väldigt knottrig, men dom är knappt röda. Man känner när man tar på henne att hon är prickig.

 • E

  Det finns några röda prickar som ofta uppstår vid mun, händer och fötter som kallas höstblåsor, jag vet inte hur de hon har på kroppen ser ut men det kan ju vara värt en googling i alla fall. ?

 • Jennifer

  Det är också ganska ovanligt att reagera första gången man äter något vid allergi. Det är oftast andra gången man får en reaktion då allergenet kom in i kroppen vid första tillfället och därmed inte kan ha bildat antikroppar mot det förrän till gång nummer två!

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Det beror på med allergiska reaktioner hur kraftigt man reagerar speciellt med utslag. Jag är extremt allergisk och har svår astma så när jag fått utslag har det hållit i sig i några veckor. Men det är ju svårt att svara på så där, speciellt då jag inte är vårdpersonal kan bara utgå ifrån mig själv.

 • Frida

  Båda mina barn får likadana utslag lite då och då. Oftast beror det på att de ätit något ”rött” som tomat, ketchup, hallon eller liknande. BVC sa att även citrus-frukter och andra frukter med lite högre syra kan ge såna utslag. Det är en reaktion på det dom äter men absolut ingen allergi så inget att oroa sig för. Om det nu är det hon har. ☺️ kan även bli så av saliv och napp-användning ?

   • Frida

    Jag har ingen utbildning inom vård men jag hade provat att smörja med mildison om det verka jobbigt för henne. Min barn är lite känsliga i hyn och får prickar och knottror för lite allt möjligt men inga allergier. Har dock slutat helt med sköljmedel i tvätten då det ger utslag direkt och även de vanliga märkena på solskyddscreme för barn. Hör med BVC nästa gång annars, säkert inget att oroa sig för ☺️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.