Okategoriserade

Är det tvillingar?

Det blev visst en liten paus för mig här ett par dagar. Graviditetssymptomen slog ner som en bomb och jag känner mig sjukligt trött! Jag lägger mig tidigt varje kväll, men första känslan varje morgon är ändå ”Jag är såååååå trött”. Det är superjobbigt för jag känner mig som en zombie som inte orkar nånting och till råga på det så blir jag illamående av tröttheten.

Jag blev lite förvånad över att illamåendet kom så tidigt i denna graviditeten, redan i förra veckan alltså vecka 6. Det är tidigare än i nån av dom andra graviditeterna… men visste brukar det väl vara så att man mår sämre för varje graviditet? Jag mådde aldrig illa med Lucas, men Isadora och William så mådde jag illa. Jag vet dock inte vilken av Isadora och William som var värst, men det känns som jag är tröttare nu än i alla mina andra graviditeter. Tröttheten kom verkligen som en chock!

Jag kan inte låta bli att fundera på om det tidiga illamåendet och den kraftiga tröttheten betyder något särskilt? Jag har ju varit gravid med tvillingar förut, men det slutade ju med missfall, men tänk om jag är det igen!! Herregud så spännande och lite läskigt om det skulle vara så 😛 Jag kan knappt vänta tills första ultraljudet som vi bokat in om två veckor!

7 Comments

  • Gittan

    Jag är oxå helt sjukt trött (väntar nr 4) har varit sen jag plussade. Orkade knappt ens sitta upp vissa dagar. Visade sig att jag hade fått något med sköldkörteln, över eller underproduktion minns inte vilket men fick iaf levaxin och det har blir lite bättre men är fortfarande väldigt trött. Tänker att de inte bara beror på att man är gravid utan att man har tre andra barn att ta hand om samtidigt. Jag har mått väldigt mycket illa med alla mina och denna gången är de snäppet värre känns de som. Mår fortfarande skit vissa dagar och är i v 28 nu.

    Spännande med ultraljud och spännande att se. Önskar du tvillingar? ☺️

    • Emma

      Ja, så är det säkert! Jag mådde inte så illa igår och då blev jag orolig åt andra hållet istället, men idag är illamåendet tillbaka på sin vanliga nivå igen.

      Jag har alltid önskat att vara gravid och få tvillingar, men jag vågar inte önska det längre för det skulle ju antagligen bli ganska jobbigt att både vara gravid med två och ta hand om W samtidigt och även sen när dom föds. Det känns som att det blir en mer harmonisk tid att få ett barn åt gången och det är ju egentligen det jag vill 🙂

  • Johanna

    Jag har tänkt båda mina graviditeter att jag skulle vilja ha tvillingar (är själv tvilling) men när bebisen sen ska tas om hand så är jag glad över att det inte var tvillingar 😂 huuur gör man allt med tvillingar?! Det är ju fullt upp med en guldklimp 😅💖

    • Emma

      Jag känner exakt samma! Det skulle vara så coolt att vara gravid med tvillingar, men säkert svinjobbigt den första tiden, särskilt om man redan har andra barn man också måste ta hand om.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.