Brasilien

Ingen sås och torr mat

En väldigt stor skillnad mat-mässigt mellan Sverige och Brasilien är att vi svenskar älskar sås medans brassarna helst vill att maten är så torr som möjligt. Här finns det till och med ett slags mjöl som liknar ströbröd men som är gjort på kassava. Mjölet kallas ”farinha” och när man har gjort en rätt med det så kallas det för ”farofa”. Detta mjöl lägger man över maten och blandar runt. Mjölet suger upp all sås och annat så att det blir alldeles torrt och då äter man. I början tyckte jag inte att det var ett dugg gott, men nu älskar jag att ha det på vissa rätter och kan äta hur mycket som helst! Imorse åt jag ”farofa de ovo” som är ”scrambled eggs” med farinha, så gott!

12 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.