Recept från Linas barnkasse
– Inlägget innehåller annonslänk –
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept från Linas barnkasse (annonslänk) igen. Den här gången är det ett recept på krispiga blomkålsnuggets i libabröd med ajvar relish som vi lagade för ett par månader sen. Det var verkligen ett spännande recept tyckte jag och det var extra kul för Lucas tyckte också att detta var gott 🙂 Det här receptet passar väldigt bra som picknick i sommar 🙂
Krispiga blomkålsnuggets i libabröd med ajvar relish
INGREDIENSER
AJVAR RELISH
BLOMKÅL
LIBABRÖD
LÖKPULVER
200G RIVEN GOUDAOST
COSMOPOLITANSALLAD
ÄGG
RÖD PAPRIKA
BLOMKÅL
LIBABRÖD
LÖKPULVER
200G RIVEN GOUDAOST
COSMOPOLITANSALLAD
ÄGG
RÖD PAPRIKA
GURKA
OLJA
SALT
STRÖBRÖD
VITLÖK
OLJA
SALT
STRÖBRÖD
VITLÖK
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten. Skiva 1 blomkål och koka mjuk 5-6 min.
2. Skär blad från 1 cosmopolitansallad i bitar. Tärna 1 röd paprika och 1/2 gurka. Lägg allt i skålar.
3. Lägg kokt blomkål i en bunke och mosa med potatisstöt. Blanda ner 2 dl ströbröd, 1 msk lökpulver, 2 vitlöksklyftor (pressade), 2 ägg, 1 förp riven goudaost och 1 tsk salt.
4. Blanda blomkålssmeten väl med rena händer och forma till 16-20 små biffar. Vänd i ströbröd och stek i rikligt med olja på medelvärme 2-3 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Fyll 1 förp libabröd med nystekta blomkålsnuggets, grönsaker och en klick ajvar relish. Servera direkt.
One Comment
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★
Åh så gott 🙂