Recept

Recept på glutenfria cake pops

Här kommer ett superduper bra kalastips till alla därute som planerar kalas eller dop snart. Nämligen världens enklaste recept på glutenfria cake pops!

Ingredienser

1 st glutenfri kladdkaka (kan med fördel köpas färdig!)
1-2 msk Philadelphia-ost
300 g choklad (vit eller mjölkchoklad – du bestämmer)
Strössel

Mixa kakan i en matberedare (eller i en stark mixer) och blanda ner färskosten, ta lite ost i taget och testa om det går att forma till bollar. Rulla bollar av smeten. Rulla så att de blir lite mindre än vanliga chokladbollar, de blir nämligen ganska stora och tunga när man doppat dem i choklad. Sätt bollarna på klubbpinnar eller grillpinnar. Tips! Bollarna fäster lite bättre om man först doppar pinnen i smält choklad. Lägg bollarna med pinnarna i frysen i cirka 30-40 min och smält chokladen under tiden. Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i chokladen, häll på lite strössel och ställ dem i ett glas och sen in i kylskåpet. Klart!

glutenfria cake pops

Så här såg mina cake pops ut. Inget mästerverk kanske, men dom smakade i alla fall väldigt gott och det är ju insidan som räknas – inte sant?!

Cake pops går också utmärkt att frysa. Jag har fryst in alla som blev över på Lucas kalas så jag kommer ta fram dom till Isadoras kalas 🙂 Det ska bli skönt att slippa förbereda en himla massa 🙂

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.