Okategoriserade

Sluta nattamma – natt 1

Nu tänkte jag att jag skulle berätta för er hur första natten var. Lucas var superdupertrött när klockan blev 21. Han ammade cirka 5 minuter och jag höll honom vaken hela tiden fast än han försökte stänga ögonen. Klockan 21.14 när han somnade efter ett försök att borsta tänderna så somnade han helt på egen hand på en madrass på golvet. Jag och Jair satte oss i ett annat rum och tittade på en serie på datorn. Klockan 23.15 gick Jair in i rummet och la sig och cirka 30 min senare vaknade Lucas. Jair kommer inte ihåg exakt men han trodde att Lucas hade somnat om i sängen vid klockan 2 nån gång. Jag låg kvar i det andra rummet och sov och hörde absolut ingenting. Jair berättade att Lucas hade varit ledsen men jag fattade det som att han var mer ledsen för att han var tvungen att sova eftersom han helst ville leka. Jair berättade också att Lucas hade tittat efter mig och sett frågande ut samtidigt som han hade sagt Dadda (han har glömt bort ordet Mamma 🙂 ).

Klockan 5.53 kom Jair in och väckte mig. Lucas ville inte somna om så jag tänkte först att nu är det väl morgon då så jag byte blöja och sen la jag mig på sängen för att se om han ville amma. Han klättrade direkt upp i min famn och den här amningsstunden var bra mycket finare och mysigare än alla dom här levande-napp-tillfällen som vi har haft nu det sista. Sen somnade han om vid min sida utan bröst. Jag flyttade honom till madrassen på golvet och där sov han över två timmar. Sen vaknade han igen och eftersom jag fortfarande hade mjölk kvar i ena bröstet så gav jag det också men var noga med att han inte skulle somna med bröst i munnen. Strax därefter somnade han igen.

För min del var det här en superbra natt! För Jairs del var den väl mindre bra eftersom han inte kunde sova på grund av Lucas. Förhoppningsvis så blir det kanske ändå lite bättre inatt. Hoppas det! Jag är iaf supernöjd med resultat. Så här bra sover han ALDRIG när han får amma på natten!

Här har ni tiderna som vi skrev ner 🙂

20140408-162729.jpg

One Comment

  • Anna

    Är väldigt tacksam att du skriver så utförligt och bra om hur du
    Gör för att sluta amma. Har också tänkt göra de så fort de
    Kommer en period då min man är hemma på nätterna (han jobbar natt) de är kul/bra att läsa att du har försökt
    Olika så blir intressant o se om detta funkar.
    Jag undrar en sak nu när han var vaken så en längre period under natten vad gör han? Skriker ? Är ledsen?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.