Okategoriserade

9 tips för solsemester med 1-åring

– Innehåller affiliatelänkar –

Det är flera som har frågat mig om vad vi ska ha med oss till Isadora när vi åker på solsemester till Gran Canaria så jag tänkte att jag skriver ett inlägg om det istället för att bara svara på enstaka frågor 🙂 Jag minns själv hur många frågor jag hade när vi skulle åka till Brasilien. Jag kunde googla hela natten efter svar på olika saker 😛 När vi åkte till Brasilien så var Lucas 9 månader och när vi åkte hem därifrån så var han nästan 1,5 år så jag känner att jag har rätt bra koll på vad vi behöver ta med när vi åker på solsemester så här kommer hela listan med 9 tips för solsemester med 1-åring 🙂

1. Heltäckande UV-kläder – Vi kör på långärmad tröja och byxor med långa ben i två separata delar istället för heldräkt. Det funkar jättebra, UV-kläderna sitter som ett smäck så man behöver inte vara oroliga för att dom ska glipa och skulle dom ändå göra det så kan man stoppa in tröjan i byxorna. Vi använder Polarn o. Pyrets UV-kläder.

2. Badbyxblöja – superbra om ni ska bada i pool. I havet kör vi bara med UV-kläderna, alltså varken badbyxblöja eller badblöja. Men i pool tycker jag det är bättre att ha en ordentlig badbyxblöja än att köpa oändligt med engångsbadblöjor. Speciellt när man har en bebis som äter riktig mat och inte bajsar mer än en gång per dag. Ett tips om ni använder engångsbadblöjor är att om bebben inte bajsar i dom kan ni hänga upp dom på tork och använda dom igen. Inget av mina barn har nånsin bajsat när dom badat så jag vet inte exakt vad som händer, men meningen är ju att korven ska stanna kvar i byxorna 😛

3. UV-hatt –  Jag gillar Polarn o. Pyrets solhattar i bomull när vi inte är på stranden. Men när vi är i poolen eller på stranden så vill jag ha UV-hatt på huvudet på barnen. UV-hattarna är gjord i samma material som uv-kläder och är kanonbra att blöta ner för att hålla huvudet svalt så att man inte får solsting 😛 UV-hattarna vi använder hittar ni HÄR

solsemester med 1-åring

4. Solglasögon – med rem hela vägen runt huvudet. Vi har några utan rem men dom är helt hopplösa för Isadora bara tar av dom hela tiden. Lucas ärvde ett par med rem runt huvudet men dom är trasiga nu så vi har köpt dom HÄR till Isadora. Dom är toppen för dom skyddar även mot skvätt i ögonen när man badar i det salta havsvattnet ?

5. Resevagnen Babyzen YoYo – den hänger fortfarande med 🙂 Den är rätt så sliten nu, men den är fortfarande BÄST så vi tar med den även på denna resan!

6. Extra sufflett till vagnen – Suffletten är lite kort på Babyzen (precis som ni har uppmärksammat) så det går inte att täcka hela kroppen med enbart ett parasoll så därför har vi även en UV-solsufflett på vagnen. Extra suffletten räcker till allt utom fötterna så till fötterna har vi parasollet.

7. Solparasoll till vagnen – är kanon! Det blir mycket luftigare, fläktar bättre så om man kan få solparasollet att täcka hela vagnen så skulle jag skippa extra suffletten. Men vi kör dubbelt på vår Babyzen 🙂 Jag ska faktiskt köpa ett nytt solparasoll nu på en gång för det vi hade förra året har blåst sönder. Billiga solparasoll med universalfäste till vagnen hittar ni HÄR!

solsemester

Innan vi skaffade extra suffletten så fick vi skugga Lucas fötter med en canga

8. Armpuffar/armringar – Vi använde inte armpuffar till Lucas i den åldern, men jag tänker att om man leker med båda barnen i poolen så kan det vara bra med armpuffar på båda två för säkerhets skull 🙂

9. Solkräm – ett måste när man ska till stranden. Enligt 1177 ska solkräm användas på barn från 6 månader där kläder inte täcker. Bebisar under 6 månader ska inte vistas i solen alls. Vi använder solkrämen La Roche-Possay, den som det står ”Enfant/Children” på. Den blev helt godkänd i förra årets tester. Däremot så blev inte den som det står ”Baby” på helt godkänd eftersom den innehåller hormonstörande ämnen, så välj den vi har 🙂 Den finns att köpa HÄR.

3 Comments

 • A

  Kan varmt rekommendera en badstol eller vad det kallas där barnet kan sitta i och flyta samtidigt. Vi hade med oss det när vår dotter var 1 år. Då simmade man runt tillsammans med henne.
  Badskor kan vara bra för att minimera halkrisken. Tossa har ett par jättebra.
  Även badleksaker som är dyra utomlands men är billiga i Sverige, ex hink, spade, badboll.
  Bra ryggsäck
  tunna filtar

  • Emma - På Smällen!

   Grymt! Tack för tipsen!! Vi hade en badstol till Lucas faktiskt, men jag tror inte vi kommer ta med det den här gången för det tar ganska mycket plats i resväskan. Men det var väldigt bra i alla fall – det håller jag med om 🙂 Ska nog fundera lite 🙂 Vi har Tossa, men aldrig använt, så det måste vi prova! 🙂 Ja, badleksaker är verkligen mycket dyrare utomlands än här, men det tar också upp mycket plats i resväskan men är helt klart roligt att ha 🙂 Bra tips!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.