Streptokocker-helvete

Puh! Snacka om att det känns som om man har sprungit rätt in i väggen… I mitt fall var det varken händer eller huvud som tog emot, utan magen. Jag är så stressad och orolig för Lucas att magen knutit ihop sig till ett stort och tungt bowlingklot. Vi har i en månads tid kämpat för Lucas som inte mår bra. Läkarna vet inte vad som är fel och det känns som dom hela tiden försöker avskriva problemet med bortförklaringar som vi inte köper. Igår var det dags för 6:e läkarbesöket på en månad och denna gången följde både Victor och min mamma med. Vi fick äntligen förståelse för problemet och gick tillslut därifrån med antibiotika. Det som både vi och läkarna tror är en ny streptokockerinfektion, vi vet bara inte var den sitter. Jag ber till högre makter att den här antibiotikakuren biter på den där dumma bakterien så att vi slipper detta i fortsättningen. Nu har vi haft problem med streptokocker sedan i juni förra året.

Allt började med att Isadora fick scharlakansfeber på Cypern. Vi fick det aldrig konstaterat, men hon hade dom klassiska symptomen så det känns ändå som det var det. En månad senare blev jag akut inlagd på sjukhus för halsfluss och under den månaden hade jag totalt tre kraftiga halsflussar. Ända sedan dess har streptokockerinfektionerna hos barnen avlöst varandra. Vi har lärt oss att förutom streptokockerinfektion i huden (scharlakansfeber) så finns det även stjärtfluss, snippfluss och snoppfluss.

Idag ska vi till läkarn igen för att testa Isadora och oss själva. Jag är ganska säker på att Isadora har åkt på en ny infektion också, men tror även att jag eller Victor är bärare. Om inte vi är det, så måste nästan deras pappa och fru vara det, eller kanske allihopa… Hur som helst så kan vi inte ha det så här längre, vi behöver hjälp att få bukt med problemet nu!

Jag och Lucas på barnakuten förra veckan…

Uppdatering! Jag blev precis införstådd med att det är livshotande för mig att föda med en underliggande streptokockerinfektion eftersom det snabbt kan gå över i en blodförgiftning. Förr i tiden var det vanligt att mammor dog i barnsängsfeber orsakade av just streptokocker (källa). Oj, vad jag inte känner för att föda barn längre… ?

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Nettan

  Åh jag känner så med er, känner igen hela karusellen som mim familj också genomgick för kanske 5 år sedan.
  Jag hade halsfluss på dagen var 6e vecka i 1 år!!! Sista gången var jag på Rhodos på semester med familjen, fick då en starkare antibiotika. Sonen va lite röd i hals och öron sa läkaren. Så när vi kom till Sverige så åkte jag och sonen direkt till akuten.
  Dom kollade på sonen och sa att de inte va nåt, jag krävde streptokocker prov. Och de visade sig att han hade det.
  Så han var bäraren.
  Jag har lätt att få streptokocker och även stafylockocker, sätter sig i sår istället för att bli sjuk oftast. Med undantag det året.
  Hoppas ni får hjälp nu, ska barnens pappa också testa sig? Borde ju vara en självklarhet i det här läget!
  Stor Kram till er

  Svara
  • Emma

   Streptokocker kan verkligen vara lurigt!!! Jag försökte få pappan och hans fru att testa sig men vårdcentralen är verkligen helt sanslöst kassa. Dom sa blankt nej så nu måste vi gå tillbaka till barnläkaren och be dom skicka remiss till hans vårdcentral så han kan testa sig. Sen har vi problemet med hans fru också, hon är turist och utan sjukförsäkring…

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här