Fjärde graviditeten

Orolig

Nu har vi varit hos läkarn och testat oss allihopa. Testet för streptokocker var negativt för mig, Victor och Isadora så just nu är ingen av oss bärare i alla fall. Väldigt skönt att veta även om det fortfarande känns oroligt med tanke på att streptokockern kommer tillbaka på barnen hela tiden. Nästa steg är att deras pappa och hans fru testar sig och jag ska även ringa och prata med förskolan.

Läkaren betonade återigen att det är viktigt att jag inte har en streptokockerinfektion när jag ska föda. Jag hade ingen aning om att det kunde vara så farligt när man är nyförlöst. Jag är på riktigt livrädd för det nu… 100 gånger läskigare än corona…

2 Comments

  • Laura

    Hej! Jag fick streptocock infektion efter förlossning, fick tidig behandling och kände mig inte sjuk. Hela familjen screenades och fick behandling. Så är man uppmärksam på symtom så är det väldigt sannolikt att allt går bra! Men visst är det läskigt.

    • Emma

      Vad skönt att det gick bra 🙂 Jag ska vara uppmärksam nu när jag vet att vi fortfarande inte är helt av med det och det är så farligt. Tack snälla!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.