Kamera genom halsen och upp i rumpan ?

Idag har jag gjort både gastroskopi och koloskopi och det gick bra. Ni vet, undersökningarna när man skickar ner en kamera i halsen för att kolla hur magen mår och samma sak genom rumpan för att se hur tarmarna mår. Jag fick mycket lugnande, såpass att jag till och med somnade mellan dom två undersökningarna. Jag minns inget av gastroskopin som gick på cirka 2-3 minuter. Jag kommer bara ihåg att jag hade en stor bitgrej i munnen och att det gjorde lite ont i halsen. Jag har gjort en gastroskopi en gång innan och den har jag mindre trevliga minnen ifrån så det var skönt att slippa uppleva det igen. Koloskopin gick också bra, bättre än vad jag trodde, men jag tyckte den gjorde ganska ont när slangen skulle igenom tarmarnas krökar. Det var svårt att slappna av och då gjorde det ännu ondare så vi fick pausa så att jag kunde lägga mig på rygg istället. Resten av undersökningen gick bra och gjorde inte ont.

Jag minns inte så mycket av det som sades till mig mer än att jag var duktig och så 🙂 Efter undersökning förklarade läkaren att jag hade en liten magkatarr som inte behövde behandlas och magmunsbråck som bl.a. gör att jag får halsbränna (detta var SVINJOBBIGT när jag var gravid). Läkaren tog fyra prover på tjocktarmen och två på tolvfingertarmen som jag får svar på om 5 veckor.

När undersökningen var klar bjöd kliniken mig på saft, gokaffe och smörgås. Det var sååå gott! Jag hade ju fastat i nästan 2 dygn och var sååå sugen på salt! När vi kom hem så slängde jag mig över chips och dipp som Victor hade köpt. Det var min morot under undersökningen, att få belöna mig själv med chips och dipp ?

Det här är min favvodipp och favvochips! Vilken är er favoritkombination med dipp och chips?

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Anna

  Bra jobbat!

  Grillchips är ju de äckligaste chipsen! ? Det ska vara Lättsaltade eller Ranch och egen dipp på creme fraiche, sweet chilisås, lime och spiskummin. Usch vad sugen jag blev nu! ?

  Svara
 2. Josephine

  Skönt att undersökningen är över!
  Jag älskar oxå grillchips! Men med dilldipp! Haha jag vet att det är konstigt, men det hänger i sen jag var liten då vi alltid åt den kombon! ?

  Svara
 3. Lina

  Skönt att det gick bra med undersökningen och att den nu är gjord – hoppas att ni får njuta av Spanien-semestern och att du får tillbaka bra provsvar sen!

  Även om jag inte är någon chipsmänniska så är mina favoritchips helt klart Naturchips med smak Sourcream and onion 😉

  Kram på dig!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här