Okategoriserade

6 tips till dig som ska resa med barn

6 tips till dig som ska resa med barn

– I samarbete med Apollo –

Nu börjar det närma sig vår och snart är det dags för sommarsemestrarna. Jag tror ingen av er har missat att vi älskar att resa och att vi inte drar oss för att resa långt med våra barn. Dom flesta av våra resor går till nånstans på andra sidan jorden. 🙂 Förra året var jag gravid så då blev det ingen resa, men detta året så tar vi igen det 🙂 Jag har skrivit en kort lista på 6 tips till dig som ska resa med barn.

1. Planera inför flygresan. Ladda filmer och spel på paddan och ta med hörlurar – jag kan starkt rekommendera sladdlösa hörlurar 🙂

2. Packa med mat och snacks som barnet gillar. Om barnet är under 2 år så får du ta med hur mycket barnmat, klämmisar och vätska i handbagaget som du vill så länge det är till barnet.

3. Gör lite research inför valet av hotell. Några saker som jag tycker är viktigt är att det är hög standard, fräscht (särskilt på golven), bra service, barnpool och god mat på hotellet om man inte orkar ta sig nånstans. Jag brukar läsa recensioner och kontakta folk på instagram som har geotaggat hotellet – tipselitips!

4. Skydda barnet från solen! Solen är mycket starkare utomlands så ta med både solskyddsfaktor 50, heltäckande uv-kläder, uv-keps och solglasögon.

6 tips till dig som ska resa med barn

5. Undvik otrevliga olyckor i poolen genom att införskaffa badblöja eller badbyxblöja till bebis/barn som ännu inte är pottränade. Badblöjorna går att återanvända så länge det inte har kommit bajs i dom. Vrid bara ur dom och häng upp dom att torka i solen.

6. Skaffa en bra resevagn. Om ni ska mellanlanda så är en resevagn som går som handbagage guld värt! Komplettera vagnen med solparasoll och extra uv-sufflett.

När vi reser lite längre så brukar vi vara noga med att planera flygresan så att mellanlandningarna varken blir för korta eller för långa. Om man mellanlandar vid lunch eller middagstid så är 3 timmar ganska lagom för att hinna äta, sträcka på benen och springa av sig lite 🙂

På tal om det där med långresor så är vi lite nyfikna på Dubai. Det känns som att det ligger långt bort, men flygresan dit tar bara 6,5 timme. Jag kollade i den här guiden för Dubai och Förenade Arabemiraterna och Dubai verkar vara barnfamiljernas mecka! Alla roliga aktiviteter verkar finnas där! Enorma vattenland, en skidanläggning med en skidbacke med snö (!!), världens högsta byggnad, en konstgjord ö som ser ut som en palm (!!), världens dyraste hotell och en massa shopping! Jair har hört att det ska finnas billiga Playstation 4 där, stämmer det? Det skulle vara så perfekt med Dubai, vi älskar sol och bad och prioriterar därför alltid bort skidresor, men jag vet att Jair drömmer om att prova snowboard en vacker dag. Då hade ju Dubai varit perfekt! Det hade varit så j*kla häftigt att slappa på beachen ena dagen för att andra dagen swisha ner för skidbacken! Snacka om kontraster! Är det någon av er som har varit där som kan berätta vad ni tyckte?

dubai

När jag ser den här bilden så önska jag att jag var liten igen! Wooooow vilket vattenland!!!

8 Comments

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Vilka bra tips :). Kan tänka mig att många har nytta av sånt här med yngre barn när man reser 🙂

 • Therese

  Jag har inte varit i Dubai och har heller ingen längtan dit efter att jag fick veta hur arbetarna i landet behandlas och vilken enorm miljöbov staden är. Tänk dig själv att en stad som ligger mitt i öknen kan inte ha massa grönytor/golfbanor naturligt utan det krävs enorma mängder vatten för att hålla det grönt för turisterna skull. Vatten som hade kunnat användas till något mycket bättre. Så även om jag inte varit där rekommenderar jag er inte att åka dit.
  Finns så många andra fantastiska platser att åka till ?

  • A

   Ska vi tänka så ska man inte åka till många populära länder. Ex Thailand.
   Dubai är perfekt för barnfamiljer som har en bra ekonomi. Söker man efter renlighet, service o aktiviteter är det ett perfekt ställe att åka till.

 • Linda

  Det skall vara helt amazing där, skall också dit inom snar framtid är tanken! Nackdelen är väl religionen med att kvinnor inte får vistas på stranden nån dag. Snacka om diskriminerande! Har bara hört gott om Dubai annars!

 • Maria

  Tack för superbra tips! Vi reser till Mallorca om 4 veckor med vår son som då är 22 månader.
  Det där med att ta med mat till honom, ska man packa det separat och lägga fram vid säkerhetskontrollen eller funkar det att ha i samma väska med all övrig handbagage?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.