Okategoriserade

6 julklappstips som vår 2,5-åring ska få eller vill ha

Jag tänkte skriva ett inlägg om vad Lucas ska få för julklappar i år. Alla julklappar jag ger bort är alltid väldigt väl genomtänkta och det finns inget tråkigare än att ge julklappar till barn som aldrig blir använda! I år tycker jag att det har varit ovanligt Lucas lätt att komma på julklappar till Lucas! Vi har inte köpt så mycket leksaker sen Lucas fyllde år i mars så jag har verkligen hunnit fundera på vad han ”behöver”. Jag hoppas att jag kommer med några bra tips till alla er därute 🙂

1. Tågbanan som Lucas fick i födelsedagspresent i mars, leker han fortfarande med väldigt ofta, ja minst ett par gånger i veckan! Så därför är en större tågbana en given julklapp!

20151211-194321-71001529.jpg

Den här rejäla tågbanan ska Lucas få! Jag hoppas att bitarna kommer passa med dom som vi redan har för då kan man ju vara ännu mer kreativ när man leker 🙂 Den här tågbanan är av märket Woodlii och finns på Jollyroom för halva priset HÄR! Den kostar just nu 499 kr istället för 999 kr 🙂

2. Play doh har ju varit en riktig favvosak att leka med dom senaste veckorna. Vi leker med playdoh flera gånger i veckan nu och ibland till och med flera gånger om dagen. Så iförrigår köpte jag en glassmaskin från Play doh. Det var lite klurigt att hitta den på nätet faktiskt, den fanns inte i lager på dom flesta ställena och priserna skiljde ganska rejält på olika ställen. Men jag köpt Lucas glassmaskin på StorochLiten för 249 kr, HÄR!

20151211-195611-71771164.jpg

3. Jag köpte också en Volkswagen buss i metall. Lucas har nämligen en blå buss sen innan som han kallar för spårvagn. Han lekte ganska våldsamt med den så den är helt trasig nu. Vi har tejpat med bruntejp runt om så han leker med den även fast den är trasig. Han leker mycket lugnare med den nu så jag tycker att han kan få en ny i julklapp. Jag köpte den som är på bilden fast med gult underrede. Just den färgen verkar vara slut när jag tittar nu. Den kostar 69 kr på Storochliten HÄR!

20151211-200241-72161165.jpg

4. Idag hittade jag också den här lite större Volkswagen bussen i metall från Toys’R’us och där är det 20% denna helgen så jag slog till och köpte den 🙂 Jag hade tänkt mig någon form av cabriolet som Lucas kunde sätta gubbar i, men jag tror han kommer älska den här fina bilen så det blir den istället 🙂 Dessutom är den snygg att sätta på hyllan! Den kostar 229 kr och ni hittar den HÄR!

20151211-211640-76600299.jpg

Det här är dom 4 sakerna vi har köpt till Lucas än så länge. Vi kanske inte kommer köpa nåt mer, det har jag inte riktigt bestämt. Vi kanske önskar oss resten av julklapparna istället. Jag tänker att Lucas är bara inte ens 3 år än, han har ingen behållning av ett jätteberg av julklappar om det inte är saker som han verkligen tycker är roligt. Men jag tänkte ändå berätta om några av dom sakerna som vi önskar oss till Lucas:

5. Bygga med potatisstärkelse! Jag och Lucas tycker det är roligt att pyssla och bygga så det här tror jag han hade tyckt var roligt 🙂 En sån paket kostar 129 kr i Universeums shop HÄR!

20151212-170307-61387127.jpg

6. Ett Tipi tält! Lucas älskar fortfarande sitt riddartält som han fick av morfar och bonusmormor förra julen! Men det får inte plats i hans rum så vi har monterat ner det nu under julen för annars hade vi inte haft nån plats för julgranen. Lucas har frågat efter sitt tält flera gånger i veckan (han är inte ledsen) och undrar var det är och säger att han vill leka med tältet. Jag känner mig som en hemsk mamma, men jag tänker att en ynka månad kan han var utan det. Vi kommer ju plocka fram det så fort julen är över. Lucas älskar sitt kära tält, men i ärlighetens namn så är det ingen superfin inredningsdetalj precis… haha! Då kom jag på tanken om ett Tipi tält! Så nu önskar vi oss ett, men viktigt är att det inte är större än 120 x 120 cm i botten. Jag såg att vissa tillverkare har 150 x 150 cm. Tipi-tälten kostar tyvärr en del, dom ligger från cirka 1099 kr vad jag kan se när jag surfar runt…

20151212-171051-61851276.jpg

7. Mjuka klappar! Lucas älskar kläder! Han blir jätteglad varje gång han får nya kläder! Nu har han börjat växa ur dom mesta av sina mjukisbyxor (vi använder bara mjukis till vardags – det är mest lekvänligt anser jag). Jag köpte mycket byxor som har sån där mudd längst ner (och ibland mudd längst upp också) som man viker ut när barnen växer så han har fortfarande storlek 74 på massa av sina kläder trots att han nu har storlek 92 på byxor nu! Så fler fina mjukisbyxor i storlek 92/98 och tröjor i storlek 98 står också på önskelistan till tomten 🙂

Förtydligande: Tågbanan hade jag turen att få sponsrad men resten av inlägget är helt osponsrat. Jag vill också passa på att säga att jag hade köpt tågbanan oavsett om jag hade fått den sponsrad eller ej. Det är kanonbra pris och det är verkligen en superbra julklapp till Lucas!

2 Comments

  • Nikiåå

    Oj jag försöker lära mitt barn att julen handlar om att umgås med sina nära och kära så vi köper INGA märkvärdiga presenter. Jag har köpt bok där man lär sig räkna med hjälp av klistermärken och ett pippi pussel. Sen får några klappar av mormor, farmor och morbror. Men även de vet att de ska inte vara något märkvärdigt. Vi köper ”större” presenter på födelsedagen istället, annars tycker jag att risken är stor att julafton blir ett tillfälle att bara önska sig julklappar och det vill jag inte att julen ska handla om. Vi köper klappar till 6 barn så jag vill inte ha ångest varje december att månaden kommer bli fruktansvärt dyr pga det. Knappt 900kr har jag lagt sammanlagt på klappar till dessa 6 barn i år och jag vet att alla kommer att uppskatta sina presenter!

  • J

    Tippitältet e verkligen jättegulligt. Men de låter dyrt för 3 träpinnar o lite tyg;-) Men visst e de din mamma som syr babynest? Då e hon ju duktig på att sy o skulle kanske kunna sy ett helt efter era önskemål i färg o storlek:-) Undra om inte stoff o stil dessutom hade nån beskrivning. ( eller om de va nån annan websida;-))

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.