Okategoriserade

Resesäng till Lucas?

När vi sov på hotell i Portugal så fick vi en resesäng som det var meningen att Isadora skulle sova i. Men när Lucas fick syn på den så blev han så exalterad över den mysiga lilla resesängen med lucka a lá hundkoja att han flyttade in i resesängen istället för att sova med oss. Han sov hela natten i resesängen helt utan problem och jag och Jair sov lugnt i våran stora hotellsäng med Isadora emellan oss.

  
 

Nu funderar jag på om vi inte skulle köpa en sån resesäng till Lucas som han kan ha i vårt sovrum. Då kanske Jair slapp sova inne hos Lucas men vi slipper ha både Lucas och Isadora mellan oss. Jair säger nej, men han säger alltid nej till allt som kostar pengar, samma sak när jag föreslog städhjälp. Han tycker aldrig att vi behöver nåt – snåljåp 😛 haha!

16 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Alva älskar när det är litet och ombonat. Hon sover fortfarande i spjälsäng i vårt sovrum haha. Jag tror hon känner sig tryggare när det är trångt, det känns som mamma, pappa säger hon själv.

  • Johanna

   Fast jag skulle kunna ha städhjälp trots bara ett barn. Att få hem en städare kostar så otroligt lite och det blir aååå mycket renare och fräschare än när åtminstone jag städar. Jag tog in en städfirma ett par gånger i min gamla lägenhet – helt fantastiskt! Nu med hus på 65 kvadrat till funderar vi på stt göra det en gång i månaden. För att det knappt kostar något, för att det blir SÅ fräscht och för att vi kan ägna oss åt annat.

  • Mikaela

   Jag kan förstå att man vill ha städhjälp när man jobbar (fast jag skulle aldrig anlita hjälp själv) men att gå hemma med barn o hinna städa tycker jag absolut inte är några problem (men han rätt lättroade barn). Ibland kan man ju dela upp det lite. Jag brukar ofta plocka o städa toaletter o lite sånt när ungarna har lagt sig på kvällen. Golven går fort när allt väl är undanplockat o ibland skickar jag ut maken o barnen till lekparken under tiden. Fort o smidigt ?

   • Nina

    Emma jobbar ju med bloggen så hon har nog att göra – föräldraledig med två barn + jobb. Jair jobbar väl heltid. Jag förstår absolut att Emma funderar på städhjälp!

   • Mikaela

    Jo det är klart. Jag bloggar inte själv så vet inte riktigt hur mycket tid det tar. Det kanske tar så pass mycket tid då. Vad vet jag. Är själv hemma själv med två små barn med en man som jobbar minst heltid (ofta övertid) o har aldrig kännt att jag inte hinner ta hand om städ, handla, tvätta, laga mat o ändå umgås med mina barn o inte vara helt slut på kvällarna. Men då har ju jag inte bloggen då som sagt.

    En fråga till Emma. Jag som inte har stenkoll på bloggarnas värld. Ska du ”bara” jobba med bloggen framöver eller kommer du ha ditt andra jobb också (alltså det du är föräldraledig ifrån)?

 • Lisa

  Kanske ha spjälsäng i Lucas rum. Vår kille är 2,5 år men vi har inga planer på att byta till riktig säng. Han ligger tryggt där och man slipper eventuell nattvandring.

 • Nina B

  Om jag tänker rätt har ni en 90 cm säng till Lucas va, jag hade nog satsat på att köpa en växasäng istället för resesäng till honom om han/ni vill ha något mindre. Vår resesäng har tunn madrass och tänker att det kanske skulle påverka barnens rygg etc om man sov där jämt

  • SandraS

   Man kan ju köpa till en extra madrass till resesängen, det har vi gjort =) Vår treåring sover i resesäng när vi sover borta (det gör även 1,5 åringen), han kommer in till oss varje natt när han sover i sin växasäng men sover hela natten i resesängen = nästan alltid sovmorgon när vi sover borta =D

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.