Okategoriserade

3 udda saker som jag fått men från min barndom

Sedan jag blev förälder så har jag blivit mer ödmjuk mot rollen som förälder. Det är inte lätt att göra allting rätt och hur mycket man än försöker så kommer barnen ändå växa upp och tycka att något man gjorde var fel – det är jag helt säker på! Jag tänker att man får helt enkelt försöka göra sitt bästa, vilket är att ge sina barn en trygg och kärleksfull uppväxt. För mig är den viktigaste uppgiften att lära barnen självkärlek, jag vill hjälpa dom att få en bra självkänsla och ett starkt självförtroende. Det har jag och det hjälper mig i typ alla beslut jag tar 🙂 Det var det som fick mig att hitta rätt man när jag träffade Victor och det var det som gjorde att jag sa upp vänskapen med en vän som inte var bra för mig för några år sedan. Men det var inte detta som jag tänkte att det här inlägget skulle handla om. Idag tänkte jag skriva om udda saker som mina föräldrar gjort som gett mig ”men” i vuxenlivet. Det skulle vara kul att höra om ni känner igen er i något av detta eller vad för knasiga saker era föräldrar gjorde när ni var små 🙂

1. Parkeringsvakter – Jag är ganska säker på att jag är mer rädd för parkeringsvakter än dom flesta. Haha! Nej, men skämt åsido så har det hänt mer än vad jag kan räkna på mina två händer att jag drömt mardrömmar om parkeringsvakter. När jag var liten fick jag och mina syskon ofta sitta kvar i bilen ifall parkeringsvakten skulle komma, så att mamma skulle slippa betala parkeringsavgiften och förhoppningsvis inte få några böter. Jag var LIVRÄDD för att parkeringsvakten och stirrade ut genom bilens alla fönster under hela tiden mamma var borta.

2. Slut på balsam och toapapper – Hemma hos oss var vi tre tjejer med långt hår så det gick åt en hel del balsam, mycket mer balsam än vad som köptes in. Jag kommer ihåg många gånger som balsamet var slut och man stod i duschen och fyllde på den tomma flaskan om och om igen, för att försöka få ut lite till trots att man tog det sista förrförra gången man duschade… Jag kommer också ihåg när toapappret var slut och man försökte hushålla med dom sista servetterna för att kunna torka sig när man hade bajsat 😛

3. Bilen går sönder – Att bilar är dyra mackapärer blev jag varse om tidigt. Jag minns nervositeten inför besiktningen och hur stressad pappa blev över pengar när bilen krånglade… Detta har fått mig att inte vilja äga bil och enda sedan jag träffade Victor så har han fått besikta bilen för mina nerver klarar inte det. Haha!

Behöver jag säga att jag bunkrar både toapapper och balsam? Och att jag typ aldrig glömt att betala en parkeringsavgift? Jag har fått böter ändå för att jag gjort fel, jättesurt, men framför allt jobbigt eftersom jag ofta får mardrömmar i en period efter…!

Har ni några knasiga, udda men från er barndom pga något era föräldrar gjorde? Berätta!

Här är jag när jag var 6 år…

5 Comments

  • Linn

    Haha, ja det finns nog vissa sådana saker. Jag försöker tänka men kan inte riktigt komma på något just nu.

    Min man däremot gick inte på någon sport när han var liten (hans ensamstående mamma hade varken råd eller möjlighet att köra honom), vilket nu gjort att han är väldigt angelägen om att våra barn ska ha femtioelva aktiviteter 😅

  • blåmesen

    Åh, jag är bland annat uppvuxen med att McDonalds och alla sorters helfabrikat (köpesylt t ex) är ÄCKLIGT och ska undvikas till varje pris. Tror min man kan irritera sig en del på att jag håller fast vid detta och rynkar på näsan åt saker som för honom är vanlig mat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.