Okategoriserade

10 tips på bra presenter till lärare / förskolepedagoger

Jag fick en fråga om jag inte kunde skriva ett inlägg om tips på bra presenter till lärare och förskolepedagoger och då slog det mig att jag själv inte har en aning om vad vi ska ge! Men efter en stunds efterforskning så hittade jag många bra tips och löste även förskolans present för denna gången. Här kommer 10 tips på bra presenter till lärare / förskolepedagoger som inte kostar skjortan!

1. Personlig tavla till hela avdelningen eller till en lärare / pedagog. Jag köpte precis en jättefin från @RosaPrinsessa som passar till hela förskoleavdelningen. Skriv till henne på instagram för att beställa 🙂

Jag tycker även att den här ordmolnstavlan var väldigt fin! Den kan man göra själv, googla ordmoln så finns det sidor som hjälper till att skapa själva ordmolnet, sen är det bara att skriva ut och rama in 🙂

2. Hembakat godis eller kakor – Detta läste jag på Mama att många pedagoger faktiskt önskar sig 🙂 Så enkelt men så uppskattat! Kolla här hur fint det blev när Ecochicas gjorde vanliga chokladbollar och la i en fin glasburk. Detta kan också bli en perfekt present till hela avdelning om dom får det lite innan dom går på semester.

20130715-094658

Bild: Ecochicas

3. Nyckelring med texten ”Jag är pedagog, vilken är din superkraft!!?” – Denna nyckelringen finns HÄR!

4. Kaxig kaffemugg med texten ”Jag är lärare, vad är din superkraft?!” – Denna mugg och andra muggar till lärare/pedagoger finns HÄR!

5. Godisglassar eller godisbuketterBloggaren Erika har gjort jättetjusiga godisglassar och godisbuketter till sina barns lärare och pedagoger. Kika in hos henne för instruktioner och ännu fler tips!

Bild: Erika

6. Ge bort barnens favoritkaka på burk – Fin att ge bort och väldigt rolig att få 🙂

kakingredienser i burk

7. Godiskaktus som barnen får vara med och göra – Detta har jag faktiskt gjort till min lärare en gång. Man tar helt enkelt en gurka och fäster i mitten av en kruka med hjälp av aluminiumfolie. Fyll på med godis, gärna choklad eller lakrits så att det ser ut som jord. Fäst sedan godis på tandpetare och tryck dit på gurkan, det är snyggt med geléhallon men kan även bli riktigt läckert om du blandar med andra färgglada godisar 🙂

Cucumber Cactus with Raspberry Candy | Enkla barnpyssel, Kids ...

8. En söt jordgubbsplanta – Om det inte finns några jordgubbar på plantan kan man pärla en jordgubbe och stryka och sedan limma på ett litet träspett och sticka ner i jorden så syns det vad det är för planta 🙂

Bild: Jennys matblogg

9. Gåvobrev eller något från en välgörenhetsorganisation förslagsvis Friends eller Bris

Smycken från SMOLK till förmån för Friends

10. Göra egen saft, gelé eller sylt – Rolig gåva att göra och väldigt god och lyxig att äta 🙂

Jag skulle gärna vilja ha förslag på fler fina tavlor eller texter som man kan skriva själv till pedagogerna eller hela avdelningen. Gärna fina ”personliga” texter som till den ”varma” fröken, ”lekfröken” eller något med ”sitta i knä hos fröken”.

Tipsa gärna om vad ni ska ge barnens lärare och pedagoger! Ni som jobbar som lärare / pedagoger, vad uppskattar ni mest att få?

4 Comments

 • Nazima

  Oj, det har blivit en del presenter från förskolebarn genom åren… men som den gottegris jag är så har en vacker liten skål fylld med olika choklad som från exempelvis (twistpåsar)Varit uppskattat, men en vacker glasburk med hemlagat dito smäller ju ännu högre! Förra året fick vi presentkort på ettsurdegsbageri/café här i kommunen, kanske dags att utnyttja det snart 🙂
  Annars var de andra exemplen du tipsade om jättebra!
  Kramar

 • Sara

  Tycker det är jättesvårt med presenter och min svärmor som jobbat inom förskolan har fått en hel hög med sånna nyckelringar så tänker att man inte ska ge ngt bara för att, jag tror på ätbart lr ngn blomma, jag har också gett bort doftljus med lite diskretare doft och presentkort på lokala caféer/ affärer som de flesta kan hitta ngt på ? då min son slutade på förskolan skrev jag också en personlig hälsning på ett fint kort!

  • Emma

   Ja, det är svårt! Men väldigt bra input det där med nyckelringarna ? Det är kanske därför som pedagogerna uppskattar ätbart och blommor så mycket ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.