Tiden efter förlossningen

1 vecka gammal idag

Idag blir Isadora 1 vecka gammal! Den här veckan har verkligen sprungit fram i racerfart! Vi stornjuter hela familjen och Lucas är med i bebisbubblan lika mycket som vi är. Än så länge känns det inte alls som han behöver dagis. Det han behöver just nu är att få vara tillsammans med oss och sin lillasyster och knyta an. Vi tar en dag i taget och lyssnar på den nyblivna storebrosan och hans behov.

Veckan som har gått har Isadora sovit mest, men hon äter bra så jag tror inte att hon sover på grund av gulsoten. Hon är fortfarande gul i ögonvitorna, men hon är inte gul på benen eller under fötterna. Fast idag blev vi ändå lite oroliga då hon plötsligt sov i 3 timmar utan att äta och var jättesvår att väcka. Jair nöp henne lite grann under fötterna och tillslut vaknade hon och åt. Men hon känns fortfarande väldigt trött, fast hon äter ju så då är det väl ok? Vi ringde BB och dom skulle ringa upp men det har dom inte gjort, så typiskt! Jag tycker hon är mindre gul nu än innan så det är inte gulsoten som har förvärrats i alla fall, men hon är tröttare idag än igår. Vi får se hur det blir under kvällen, om hon är vaken lite mer. Vi har varit iväg hela dagen så hon kanske sov så bra för att hon fick åka bil och vagn?

BVC kommer hit imorgon så då kan vi fråga om gulsoten och navelbråcket. Det ska bli spännande att se om hon har gått upp i vikt som hon ska. Det känns ju som hon äter nonstop typ!

  

15 Comments

 • Malin

  Min äldsta dotter hade gulsot då hon föddes . Blev kvar på bb någon extra dag då hon var tvungen att sola + att vi hade 18mil hem. När vi kom hem sov hon mest. För att hon skulle vakna för att äta var vi tvungen att ta av henne alla kläder och klia henne under hakan medan hon åt. Nu 7 år senare är hon fortfarande svår att väcka på morgonen.

  • Emma - På Smällen!

   Haha vad lustigt 🙂 Isadora verkar ju vara en riktig brasse. Hon kom försent till sin egen födelsedag (vi trodde ju att hon skulle komma tidigare) och hade inte alls lika bråttom ut som storebror. Kanske därför hon bara ligger och sover, det brukar pappan också göra när vi är i Brasilien haha ?

 • zarah

  Har hon inte blivit gulare så behöver du nog inte vara orolig ? det gula/bruna kan ju hänga med ett tag. Min kille är 16 dagar och fortfarande lite gul/brun och han har låga värden. Hör vad bvc säger imorrn men jag tror det inte är nån fara! ?❤
  Bebisar sover ju mest hela tiden i början. Min lille har inte haft några längre vakentider än, förutom vissa nätter ?

 • Johabba

  Grattis till lilla underverket!☺Vår dotter som blir 8 veckor imorgon var lite gul i början.Dem mätte värdena på BB och dem var såpass låga att hon inte behövde sola. Till oss sa dem att vi skulle hålla koll så hon åt ordentligt och inte blev för slö som dem sagt till er oxå,däremot sa dem att vi skulle höra av oss om hon blev gul i ögonvitorna.Hoppas jag inte oroade dig nu,men ville bara skriva det eftersom du skrev att hon var gul i just ögonvitorna och vi fick dem råden ganska nyligen.Ring BB igen om du känner dig osäker. Lycka till å njut av den lilla❤

  • Emma - På Smällen!

   Hej! Jag frågade om det innan vi lämnade BB för jag trodde att det var allvarligt om dom blev gula i ögonvitorna och då sa dom att det kan dom bli och det behöver inte alls vara farligt. Jag ringde precis och pratade med spec-BB för att jag kände mig orolig över att hon fortfarande är slö och inte har ätit lika ofta som igår. Jag nämnde det med att hon var gul i ögonvitorna men inte på benen och fötterna. Tydligen går det gula uppifrån och ner så om det gula är på fötterna också då är det allvarligare. När jag sa att hon var gul i ögonvitorna nu när jag pratade med spec BB så sa dom att det kan hänga kvar länge. Konstigt att dom sa så till er…!! Undra vad som gäller egentligen… Hmm…

   • Johanna

    Va bra att du fick tag på BB!Ja konstigt när man får olika svar. .men säger dem så på special BB så måste det ju va så!Njut i bubblan nu☺

 • Helena

  Hej! Grattis till fina tjejen! när vår son var nyfödd och hade gulsot frågade jag också när han fortfarande var gul i ögonvitorna fastän han förövrigt blivit mindre gul. Då sa de att det gula i ögonvitorna sitter i längst helt enkelt!

 • Sofi

  Vår kille var också gul i ögonen men han sov 5 h mellan nattmålen redan från dag 3 tror jag. Ingen som sa mat oftare till oss. Min syster är förlossningsläkare och sa också bara att det går över. Finns större tolerans dessutom på lite större bebisar, Måns vägde 4140 g. Efter 2 veckor var ögonen inte längre gula ? Isadora ser ju frisk och välmående ut.

  • Emma - På Smällen!

   När vi lämnade BB så sa dom att vi skulle inte låta det gå mer än 2-3 timmar, men idag när jag ringde och pratade med spec-BB så sa dom att dom tror att hon har hittat nya rutiner och att mjölken har runnit till gör ju att hon inte behöver äta lika ofta. Dom tyckte jag skulle låta henne sova 3-4 timmar innan jag väckte henne. Dom trodde att hon skulle vakna själv och vilja äta då 🙂 Jag blev bara lite orolig när hon är så annorlunda idag från igår, men samtidigt så äter hon ju och orkar äta så hon kanske bara står sig bättre på färre amningsmål.

 • Johanna

  Hon är så söt! 🙂 Grattis igen.
  Jag kan knappt förstå att jag snart har min lilla dotter hos mig!! Gaaahhh!
  Hoppas att ni har fått bukt på gulsoten nu?!
  Vad är det för braigt babynest du har? Det ser inte lika stort ut som de jag har sett, vilket är vad jag är ute efter. Du har säkert skrivit om det tidigare i bloggen, men jag chansar med att fråga ändå.

  Kram och njut på!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.