Vi besöker Leksands Sommarland – dag 2

– Inlägg gjort i samband med pressresa med Leksands Sommarland –

Ännu en lyckad dag här i sommarland lider mot sitt slut! Varför går tiden alltid så snabbt när man har roligt, men långsamt när man har tråkigt? Imorgon är det vår sista dag men vi är inte alls sugna på att åka hem… Vi har haft helt fantastiskt kul idag också 🙂 En sak som jag tänkte på idag, som är väldigt bra här på Leksands Sommarland är att det finns väldigt mycket att göra för småbarn. Jag blev faktiskt lite överraskad för i vanliga fall så brukar Isadora knappt få åka nånting, men nu fick hon åka alla karuseller som Lucas fick åka.

Idag började vi med att åka bergochdalbana. Lucas åkte med Ida, men han tyckte det var mest läskigt. Isadora däremot, hon skrattade högt när vi åkte ner för backen som inte alls var särskilt brant men det gick ändå ganska snabbt. Efter bergochdalbanan gick vi vidare och hoppade på en jättestor uppblåst ballong, det var såååå kul! Ian hoppade som en galning och hela ballongen skakade så det gick knappt att stå upp! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så kul som det var när vi var många som hoppade samtidigt. Spana in min insta story för att se när vi hoppar på ballongen och när Isadora åker bergochdalbanan med mig 🙂

Vi gick vidare in i parken och testade att åka bilar genom en liten uppbyggd stad. Det hade varit svårt för Isadora att styra själv så jag satt med bak och hjälpte till 🙂 Lucas gillar inte när det går för fort så det här passade honom väldigt bra 🙂

När vi hade åkt ett tag så gick vi vidare till hopp-och-studsmattedelen av parken. Lucas och Ida gick bort till några trampoliner som man kunde hoppa i med gummiband kring midja och ben. Det gick att göra volter och allt möjligt, men tyvärr så var Isadora för liten så jag och Isadora stannade kvar och åkte en riktigt snabb rutschkana och hoppade studsmatta istället 🙂

img_8678
img_8680
img_8681

Idag var det lite kyligare i luften men kring 15-tiden var det tillräckligt varmt för att gå till vattenlandet. Jag var lite orolig för att det skulle vara kallt i vattnet för då skulle både jag och Lucas bli badkrukor, men det var faktiskt riktigt skönt i barnpoolen 🙂 Ida berättade för mig att hon hade läst att Leksands Sommarland har uppvärmda pooler och mycket riktigt så stämmer det (jag var precis inne på hemsidan och läste).

Vi hängde kvar vid poolen ända tills dom stängde parken. Det var skönt i vattnet men när man kom upp på land så frös man så därför höll vi oss under vattenytan. Lucas dök och simmade runt och Isadora som hade armpuffar flöt runt som en liten guppy i vattnet.

Det finns många mindre rutschkanor i barnpoolen som jag och Ida åkte med barnen.

img_8649
img_8629
img_8638

Poolområdet var så fint med små öar och fejk-palmer som till och med hade kokosnötter 🙂 Jag var tvungen att knäppa lite extra bilder bara för att det såg så exotiskt och fint ut!

img_8632
img_8634

Under tiden som Ida lekte med Isadora, passade Jag och Lucas på att åka en rutschkana där man skulle sitta i en uppblåsbar ring. Lucas satt i mitt knä när vi åkte både framlänges och baklänges ner för banan. Det gick rätt snabbt men eftersom man landade i små bassänger på vägen ner för kullen så fick man en “paus” ganska ofta. Allt gick jättebra tills vi landade i den allra sista bassängen, då vände sig hela ringen och jag hamnade ovanpå Lucas i vattnet. Jag var inte riktigt beredd på det, men både jag och Lucas är vana vid vatten efter alla våra simlektioner så jag fick snabbt upp honom och han svalde inget vatten. När jag frågade honom vad han tyckte om rutschkanan sa han att den var läskig, men jag tror inte att det berodde på den sista händelsen utan att det gick för snabbt. Han gillar inte när det går för snabbt.

När det bara var 15 minuter kvar till stängning gick vi upp ur poolen och då kändes det lite kallt så då åkte koftorna på 🙂 Det var också då den stora maskoten, piratvoffen som Lucas kallar den, dök upp. Isadora tyckte att den var jätteläskigt men Lucas var modig och gjorde både high five och ställde sig jämte för att ta bild!

Innan hemgång fick barnen var sin slush 🙂 Varken jag eller barnen hade testat det förut, men det var faktiskt riktigt gott! Det fanns dessutom massor av olika smaker att välja på så man kunde få en färgglad slush om man ville 🙂 Egentligen köpte jag slushen mest för att få såna där palm-flaskor. Dom är ju så himla fina!

img_8657
img_8655
img_8656
img_8662

Lucas tyckte slushen var för kall men Isadora drack upp hela sin.

Det var två trötta men supermysig barn jag fick med mig tillbaka till stugan idag. Jag kan inte nog beskriva hur nöjd och glad jag är att få göra den här resan med mina två små kottar. Tänk vilka minnen dom får från den här sommaren 🙂

Nej, nu är det dags för sängen, imorgon ska vi upp tidigt för att packa och checka ut så att vi hinner hänga på sommarlandet i ett par timmar innan det bär av till Göteborg 🙂

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. Caroline

  Jag saknar dina mer personliga inlägg.. Förstår att du måste skriva om detta men det är för långa inlägg och jag orkar inte ens läsa hälften.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack för feedback! ❤️ Det kommer komma mer personliga inlägg igen inom kort. Jag saknar själv att skriva personliga inlägg, men jag har haft det kaotiskt den senaste veckan och ägnat i princip all min vakna tid till att lösa problem eller oroa mig för framtiden. Nu verkar det som att vi kommer ha en lösning inom kort och då kan jag slappna av och ägna mig till det jag tycker är roligt istället. Den här resan var guld värd just nu! Både jag och barnen återvänder hem med mer energi ? Tråkigt att du tyckte inläggen var för långa, men jag förstår vad du menar för det är ju många fler bilder i varje inlägg än vad jag vanligtvis har. Texten är dock inte längre än vad jag vanligtvis har. Kram!!❤️

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack för feedback. Vill bara påpeka att detta inte är reklam utan jag är på pressresa. Jag behöver inte märka upp dessa inlägg egentligen, men jag gör det för att vara transparent mot alla er. Jag hade skrivit och berättat om vi hade gjort om dagarna även om det inte var en pressresa. Denna resan har betytt otroligt mycket för mig med tanke på vad vi precis gått igenom så jag hoppas att ni har överseende och kan glädjas med oss ❤

   Svara
 2. Fia

  Vilka fina resereportage du har delat sista veckorna!! Det är alltid kul att få tips på roliga aktiviteter för barnen men ännu bättre när hela familjen kan ha kul tillsammans. Får nog bli en tur till Leksand i sommar ??

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här