Första graviditeten

Vecka 35

I fredags gick vi in i vecka 35! Veckorna går fort nu! Snart är jag höggravid ju!!!!!!!!!!

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2400 g och är 47 cm lång. Bebisen ökar nnu cirka 300 gram i veckan. Bebisen har lagt på sig mer fett och huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga håret som tidigare funnits på bebisens kropp är borta och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. De flesta bebisar ligger nu med huvudet neråt.

Du

Livmodern har växt så att den når upp under revbensbågen och kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Nu ökar du snabbare i vikt, cirka ett halvt kilo i veckan. Du har antagligen redan ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp pga av östrogenet, det kan göra att du får ont i ryggen eller i bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.

Så här känner jag

Det känns rejält nu när bebisen rör sig, men jag tycker det är mysigt att få känna vår lille plutt. Jag tycker att dett är tungt att gå runt med stor mage nu. det gör ont i fötter, rygg och i bäckenet, men det gör inte för ont än… det är ganska ok. 🙂 Jag börjar ffå lite seperationsångest till min mage känns det som. Är graviditeten redan snart slut? Det är ju så mysigt att få gå runt här i min gravidbubbla! Jag vill inte gå tillbaka till det vanliga livet!! Men inget blir väl som vanligt när bebis kommer hoppas jag! Jag längtar massor efter bebis, men han får fortfarande gärna stanna kvar ett tag till i magen 🙂 Nu är det bara denna veckan och tre till kvar på jobbet, sen är jag ledig i nästan 1,5 år!! Härligt!!!!!!!!!!!!

2 Comments

  • Monica-Gravid med nr 1

    Jag börjar också få lite seperationsångest till magen 🙂 Det är ju såå mysigt men det blir ju ännu mysigare när bebis är ute sen 🙂 Och ingenting kommer ju vara som vanligt då! Kram ♡

    Svar från Emma: Ja visst är det mysigt! Men ja det blir ju ännu mysigare när man har en liten bebis att gosa med! 🙂 Och jag ser framemot det nya livet med bebis 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.