Melon vs. apelsin

Det här kom verkligen som ett brev på posten! Isadora krånglar varje dag vi högerbröstet. Hon tar det ibland, men äter väldigt lite när hon äter på det. Ofta suger hon en stund och sen släpper hon och så suger hon lite till och så släpper hon. Det verkar som hon inte är intresserad av att äta, utan hellre vill titta på annat. När hon suger så lite så rinner inte mjölken till så efter att ha provat en stund så byter jag till tvillinggreppet på högerbröstet istället, men när inte det funkar heller så får hon vänsterbröstet och då äter hon massor. Så här har det varit i några dagarna nu och detta har resulterat i betydligt mindre mjölk i “apelsinbröstet” och ett stenhårt vänsterbröst som är stor som en melon. Det är jättejobbigt för nu tömmer hon aldrig bröstet och ibland känns det nästan som att bröstvårtan ska ge upp och flyga av som när man knäpper en skjorta för tajt och knappen plötsligt flyger av för att den inte pallar trycket.

Vad ska jag göra? Vänsterbröstet är ju jämt för fullt nu! Jag sitter liksom och längtar efter att få amma för att jag vill bli av med överskottet… Kan jag pumpa lite? Nästa gång jag ammar så måste jag försöka med högerbröstet, men jag har redan skitont i vänster, kan jag pumpa lite på vänster när jag ammar på höger? Hur ska jag göra? Hjälp!

  
Inte bästa bilden men ni ser att det är ojämnt och då är detta mindre än 1 minut efter att Isadora precis ätit

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Joanna

  Ebba har börjat krångla lite på mitt vänstra bröst…hon liksom suger till och sedan slänger hon bak huvudet och blir förbannad…jag trodde först att det var för lite mjölk men insåg att det nog kommer för mycket så nu har jag pumpat ut lite innan hon har fått på det…
  Så testa att pumpa lite innan…för nu kommer du att ha ett j*vla tryck…jag pumpade ut 150 ml på 3 minuter när jag såg ut som du på bilden…

  Svara
 2. Lin

  Som ovan; prova att pumpa igång bröstet innan? Blir det inte enklare för barnet att få ut mjölk då? Brukar ju locka di små!

  Svara
 3. Gittan

  Min systers båda barn har efter några månader ratat ena bröstet, inget hon har gjort har fått dem att vilja äta på ena sidan. Så hon har bara ammat på ett bröst. Blir ju ganska okänt men barnen har växt bra ändå och hon ammade dem tills de va runt 9 månader. Varav helammande i 5-6 månader. Kanske är mjölken i de ena bröstet mycket godare ? Lättare att äta från?

  Svara
  • Gittan

   Glömde skriva, är nog ingen fara att pumpa lite. Med dottern kunde jag pumpa mellan 50-150 ml på varje bröst EFTER varje amning. Med sonen kom det inte en droppe. Han åt väll ur bättre antar jag. Men verkar ju inte vara brist på mjölk 🙂

   Svara
 4. Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

  Jag hade samma problem 🙂 Hade fått en bröstböld med första barnet (jag vet – det låter vidrigt) och därför krånglade amningen på samma bröst med andra barnet på samma sätt som du beskriver.
  Jag pumpade ut från det och gav henne på flaska – sen fick hon amma själv från höger.
  Hoppas det löser sig <3
  Ses hemma!
  Kram <3

  Svara
 5. Emma

  Min andra son är nu 2,5 månad och pga att jag fick en hemsk mjölkstockning i mitt vänstra bröst när sonen blev 1 vecka ,som ledde till inflammation och massor av var i bröstet, som i som tur ledde till operation efter 6,5 vecka och otaliga besök på östra, så ammar jag endast på höger bröst. (Det vänstra blev så inflammerat o jag vågar inte riskera att bli så sjuk igen- var riktigt dålig innan op. O vi har ju en 2-åring hemma med).
  Jag har ända från start haft otroliga mängder mjölk (läckt ca 1 liter/dygn spm liksom “varit över”) men efter att jag hade ammat på bara ett bröst i några Veckor så anpassade bröstet sig så att mjölken liksom “rann till” flera gånger.
  Svårt att förklara men sonen ammar o tömmer bröstet o när det är tomt fylls det liksom upp igen om han fortsätter äta.
  Ett annat tips är att du själv handmjölkat lite innan du lägger intill isadora på det bröst hon inte vill amma på för o se om det hjälper. Då slipper hon ju jobba lika mkt i början o kanske håller kvar bröstet… Bara en tanke.

  Detta med bröst o amning är ju tydligen en hel vetenskap- med första sonen flöt allt på perfekt, men denna gång har vi som sagt haft en rätt tuff start för både mig och bebis. (Vart en del annat strul så både han o jag varit sjuka, men nu är allt bra).

  Ville mest ge ett par tips och säga att det går fint att amma bara på ett bröst- även om man blir lite
  Sne ett tag med olika stora tuttar ? men det rättar ju till sig när man slutar amma och går att sälja ganska bra med olika bh o kläder
  ?

  Må så gott!
  Kram Emma

  Svara
 6. Rebecka

  Inget av mina två barn har velat amma från mitt vänstra bröst av okänd anledning. Med min första tjej höll jag på att pumpa det bröstet hon inte ville ta för att hålla uppe produktionen men jag gav till slut upp då detta tog för mycket energi från mig. Det slutade med att jag ammade från ett bröst fram till hon fyllde 1 år. Nu ammar jag min 8 månaders bebis från samma bröst och har enbart ammat från ett bröst sen hon var 2 månader. Mjölken räcker absolut till och produktionen i bröstet ställer snabbt in sig så man slipper ha ont eller läcka mjölk (för mig har det i alla fall varit så båda gångerna). Det vänstra bröstet har sinat vilket gör att det är betydligt mindre men den löser jag med ett inlägg i bh:n så länge tills jag ammat färdigt. Ville bara dela med mig av min historia. Tack för en underbar blogg. Mvh Rebecka

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här