Okategoriserade

Världen är grym

Varför gör jag så? Nu sitter jag här och bölar igen bara för att jag inte kan sluta när det är nog… Jag har slutat kolla på drama-filmer och filmer med sorgliga slut eller sorgliga delar. Jag klarar det helt enkelt inte. Jag bölar och det tar liksom inte slut! Värst är när det handlar om barn. Jag kan fortfarande börja gråta när jag tänker på avsnittet när Callie i Greys Anatomy råkar ut för en olycka och föder sitt barn alldeles för tidigt. Jag mår skit när jag ser och tänker på sånt. Då och då fastnar jag i bloggar om änglafödslar, bebisar som dött i tidig spädbarnsdöd och andra hemska olyckor. Bloggerskorna skriver så otroligt fint om sina änglar och jag kan inte sluta läsa och tårarna rinner ner för kinderna och jag mår jämt skit. Jag önskar att världen inte hade behövt vara så grym! Varför måste små människor dö? Det är fruktansvärt! Jairs mormor födde 15 barn, men ”bara” 12 överlevde. Nu minns jag inte säkert men 1 eller 2 av dessa barnen dog vid 1 årsålder. Fy! Idag läste jag om en mamma som bara fick ha sin son i ynka 5 dagar innan han blev en ängel… världen är grym :'(

Nu måste jag försöka tänka på nåt annat, annars kommer jag böla hela natten… Och jag hoppas att jag lär mig nån gång, att inte bara sluta titta på film, jag måste sluta läsa också…

5 Comments

 • Bloggande 4barnsmamma

  Jag vet, jag är likadan. Tråkiga nyheter på tv osv. har jag slutat med helt. Jag bara oroar mig för allt elände som KAN inträffa då jag matas med detta trista…
  Hoppas du sovit gott alla fall och får en fin dag:)!

 • Nicole- tvillingmamma

  Det där med bloggar om folk som förlorat sina små fastnar jag också lätt i 🙁 och bölar floder. Då vill jag bara springa in till våra små väcka dom så jag kan pussa, krama och förklarar hur mycket dom betyder och hur mycket kärlek jag har att ge dom<3

 • Leila

  Söta Emma! Att du blivit mkt känsligare vet du säkert beror på de ökade hormonerna i kroppen som vi mammor behöver för att klara av att ta hand om våra småttingar på ett emotionellt plan. Att du därför lider extra mycket när du ser andra i misär eller barn som råkar illa ut är inte så konstigt. Helt normalt, men jobbigt. På ett plan är det bra med dessa känslosvallningar eftersom det gör att vi tar extra hand om samt uppskattar det vi har. Något som vi alla behöver påminna oss själva om.

  Men dina tankegångar kring varför små människor ska behöva dö och att världen är grym handlar helt och hållet om vilken livssyn man har. Frågan man behöver ställa sig är vad meningen med livet är och vad som egentligen händer efter döden. Att vi alla ska dö vet vi ju, men det hemska med att små barn dör är svårt för de flesta av oss att smälta. Jag skulle gå under tror jag om något hände mitt lilla gryn <3 Men att det skulle vara hemskt för de små att dö tror jag inte. Snarare tvärtom. De går vidare till nästa liv istället, som är mkt mkt bättre (det kan ju knappast vara sämre, elr hur?). Det jobbiga och hemska är snarare sorgen för de efterlevande. Det är de det är synd om och de som behöver ta sig igenom det. Och på något sätt gör de flesta det. För det finns något att lära sig även utav något så fruktansvärt hemskt.
  Nu svamlar jag bara känner jag, men det jag ville säga är att det är fullt förståeligt att du reagerar som du gör. Men det finns en högre mening med precis allt <3

 • A

  Jag läste en mammablogg en gång dör dom hade bilder på bebisen som avled några dagar efter. Grät såååå myclet både snor o tårar rann…men läser inte såna bloggar längre .. Det är alldeles för sorgset .. Men man uppskattar det man har mer o alla jobbiga nätter o gnälliga dagar betyder ingenting.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.