Varför vill Jair inte slänga kläder?

Igår gick jag igenom alla kläder och rensade bort kläder som vi inte använt på ett tag för att vi har tröttnat, fel storlek eller för att dom blivit slitna. Jag tycker det var lika bra att göra en fräsch start och köpa nya kläder istället för att ta med allt som är slitet. Jag slängde till och med ut lite som prislappen fortfarande satt kvar på Tradera 🙂 Vi skänkte väldigt väldigt mycket, flera stora Ikea-kassar med kläder, till välgörenhet, precis innan Isadora föddes. Men vissa saker tar emot att skänka, typ märkeskläder och kläder där prislappen fortfarande sitter kvar. Då tycker jag att det känns bättre att sälja dom istället, men det beror på hur mycket tid jag har osv.

Hur som helst så gnällde jag på Jair och försökte få honom att inse att det inte är någon idé att spara på allt man en gång har köpt om man ändå inte använder det längre. Jair brukar säga “men den kan vi inte slänga – den köpte du när jag kom till Sverige”. Jag har inte alls fattat vad han menar när han har sagt så, men för Jair så sitter det ett minne i kläderna så hur slitna och trasiga dom än blir så vill han inte slänga vissa saker. En sån grej som jag blev helt rörd när han berättade, det var om en Yankee-keps som han köpte innan han träffade mig. Han fick gå till butiken och delbetala 3 gånger innan han hade råd med kepsen, därför är den väldigt speciell för honom. Jag blev så rörd när han berättade om det – och här har jag försökt bli av med den där gamla urtvättade kepsen som är fläckig av  målarfärg flera gånger!!! Aldrig mer! 😛

Det ironiska kom sen när jag packade upp mina och Jairs höst- och vinterkläder och det såg ut så här i garderoben! :O Min sida är helt full och Jairs ekar ganska så tomt! Hans garderob har alltid sett så rörig ut så det har sett ut som att det är mer än vad det är. Men nu ser jag att det är ju jag som har en massa kläder, inte Jair. Jag ska sluta tjata på honom och kanske hjälpa honom att köpa lite nytt istället 🙂

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Sara

    Åh blev helt tårögd över det där med kepsen, så rörande! Hade varit intressant o höra hur Jair upplevt flytten till Sverige med tanke på klasskillnader osv, hur känns det för honom att flytta in i ett stort fint hus t.ex.?Tycker det är jättekul då du skriver om kulturkrockar mellan er också ?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här