Första graviditeten

Varför så svårt att sova?

Varför är det så svårt att sova i slutet av graviditeten? Fattar inte dt! Nu borde ju min hjärna låta min kropp vila!! Men här ligger jag lika sömnlös som hela veckan som har gått! Det märkligaste är att jag var hur trött som helst klockan 22.00 så då gick jag och la mig och sov sen till klockan 01.00 o då vakna jag!

Känns som min hjärna håller på att bearbeta massa saker. Jag har märkt att jag har svårare att koncentrera mig också, känns som värsta handikappet! Fattar inte handlingen när vi kollar på film o sånt….

6 Comments

 • Sara

  Jag har precis samma problem! Konstigt eller kanske inte mkt som snurrar i huvudet och det ör ju just på natten vi bearbetar saker.
  Går hemma på havandeskaps ledigt nu också och hjärnan blir verkligen in snöad på bebis och vad som komma skall.
  Men lever i sin egen lilla bubbla helt enkelt! 🙂

  Svar från Emma: Ja, visst är man i sin egen bubbla. Jag är det också!! 🙂 Jag förstår att man säkert blir ännu mera insnöad på bebis när man går hemma! Hur långt har du kvar? Hoppas ändå på att få sova lite inatt 🙂

 • Madde-Bäbis i februari

  Känner igen det där Emma, och för mig blir det bara värre och värre. Jonas kan säga något till mig och jag bara ”mmm”…Svarar 30 minuter senare och är väldigt disträ. Brukar inte vara det så är lite läskigt 🙂 Och sömnen, ja…den är ju som den är 🙂 Man känner verkligen hur kroppen förbereder sig för vad som komma skall.

  Hoppas du inte är alltför trött idag på din första jobbdag efter semestern!

  Kram på dig!

  Svar från Emma: Haha!! Knäppis!!! Ja man känner verkligen hur kroppen förbereder sig! Jag var trött och är det fortfarande, men inte så trött som jag trodde jag skulle vara… kanske håller kroppen på att vänja sig vid lite sömn också?

 • pilotfrun

  Jag vet vad i menar, och jag är inte ens halvvägs!
  Huvudet fullt med tankar, oskön sovställning och så den där sömnstressen som kommer när klockan kryper över midnatt.
  Avslappningsövningar tror jag på!! Både för kropp och huvud, hur flummigt det än kan verka så funkar det om man orkar göra dem.

  Svar från Emma: Bra idé med avslappningsövningar! Jag har faktiskt lärt mig att inte bli stressad nu under slutet i graviditeten. Det är ungefär som att jag har blivit lite ego. Om det är nåt jag inte hinner göra utan att stressa så gör jag helt enkelt inte den saken färdigt i tid. Jag skiter i det. Jag & bebis kommer först så jag bryr mig mest om oss 😉 Så när klockan kryper över midnatt så skiter jag i om jag kommer vara trött. Jag tänker att jag får väl gå hem eller gå och lägga mig i ett vilorum om det blir för jobbigt. Det är skönt att ha den distansen till stressen. Jag hoppas att det håller i sig 🙂

 • Anna

  Har hört att det är kroppens sätt att vänja sig vid den störda nattsömnen man kan få när bebis kommit:)

  Svar från Emma: Ja, så är det säkert! Anna fotar du? Det hade jag ingen aning om! Synd att du bor så lång bort!!!! 🙁 Tittade lite snabbt på dina foton och dom är ju jättefina! Gillar din facebook-sida nu också 🙂 Har er lille kommit än? När hade ni BF?

 • Monica-Gravid med nr 1

  Jag har också svårt med nattsömnen. Har nog inte sovit en hel natt sen vecka 16 typ.. Jag vaknar flera gånger per natt nu. Skitjobbigt. Men det är kroppens sätt att ställa in sig, man kommer ju inte få sova speciellt mycket sen heller 🙂

  Svar från Emma: Nää precis, man kommer ju inte sova sen heller. Antingen får kroppen se till att vänja sig ordentligt så att man inte känner sig trött eller så tycker jag att den borde låta en sova medan man fortfarande kan!!!!!!!! 🙂

 • Anna

  Åh tack vad snällt!:) ja annars hade ja kunnat fota er:)
  Nej vi väntar fortfarande, bf 28 feb. (Såå skönt att det är sista februari och inte början av mars, det känns liksom mkt närmre hehe)

  Svar från Emma: Oj oj!! nu är det inte långt kvar tills ni får träffa er skatt! Har du börjat bli trött på att vara gravid? Jag kan tänka mig att vänta ett tag till haha!! Än så länge iaf…. Kommer säkert bli en av dom som går över och inte vill bli igångsatt haha!! Ja synd, hade gärna träffat dig och gärna blivit fotad av dig 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.