Okategoriserade

Vara hemma en hel dag med gott samvete?

Idag skulle vi gått på utflykt med en kompis men det blev inställt så nu sitter vi här hemma och degar istället. Jair är uppe på vinden och skrapar bort rost från takluckan för att kunna måla på rostskyddsfärg. 


Isadora sover och jag och Lucas chillar på soffan. Alla är nöjda just nu, men det dåliga samvetet i mig kryper fram såna här dagar. Jag känner mig pressad att gå ut och göra något men samtidigt så orkar jag verkligen inte. Jag frågade Lucas nyss om han hade tråkigt och han sa ”nej”, men så känner jag ändå att jag borde göra något för tänk om det blir en hemmadag imorgon också? Men å andra sidan så tänker jag att Lucas kanske också är trött? Vi har ju gjort väldigt mycket under den här semestern, han kanske inte lider av att ta det lugnt ett par dagar innan förskolan börjar?

Vi får kanske ta en tur till lekplatsen sen om vädret håller upp. Jag tror vi gör det för då slipper jag känna dåligt samvete haha! Ibland gör man det mer avancerat än vad det behöver vara, men det krävs egentligen inte jättemycket för att underhålla en 4-åring och en 1-åring 🙂

 

7 Comments

 • Gittan

  Jag förstår inte varför man inte kan vara hemma flera dagar i rad? Vi ärgens jättemycket! Ibland har barnen tråkigt, oftast hittar de på egna lekar och leker, varvat med tjat och gnäll vissa dagar men ändå. Det hör väll till? Det är ju vi vuxna som skapar allt de där hos barnen. Idag får barn inte ha tråkigt vilket är så skevt! Vad jag minns så var vi inte ute på aktiviteter så ofta när jag växte upp, men när man gjorde det så var det fantastiskt roligt och uppskattat. Vi har gjort en dagsutflykt till Kolmården i sommar, annars lite små utflykter bara. En natt hos min systers familj i Halmstad. Vi bestämde att vi gör inget stort i sommar eftersom vi ska tillGran Canaria i sep. Jag tror inte barnen får en bättre uppväxt för man är iväg på så mycket som möjligt. Menar inget illa, men barn måste lära sig att vara hemma och ha TRÅKIGT, då lär de sig leka och utveckla sin fantasi.

 • Jennifer

  Oj! Vi är inne flera dagar i rad, hittar på något kanske 1-2 gång i veckan och då är det definitivt inga heldagar ute. Vissa dagar är vi inte utanför ytterdörren.

  Det är ju även viktigt för barn med återhämtning, att få använda fantasin och hitta på lekar 🙂 Nu är mitt barn lite för litet för det, men tänker mig i framtiden att hon ska få varva hemmapyssel och lite mindre aktiviteter. Jag skulle bli så fruktansvärt frustrerad om mitt barn inte kunde ha tråkigt… Nu säger jag inte att så är fallet med Lucas, bara spekulerar kring framtiden med mitt barn haha!

  • Emma - På Smällen!

   Jag har en vän som tycker att man ska vara ute varje dag och jag har hört det flera gånger. Jag antar att jag har påverkats mer än vad jag själv tror att tänka ”man ska vara ute varje dag”. Men idag är det tredje hemmadagen för Lucas och han verkar inte farit illa av det haha! Jag måste sänka kraven lite med andra ord 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.