Okategoriserade

Blocka nättrollen?

Jag har en väldigt fin atmosfär här på bloggen och i princip alla kommentarer jag får här på bloggen är fina. Men ibland så får jag tråkiga kommentarer av det kränkande, nervärderande slaget. I vissa fall är dom till och med på snudd till hot. Det var ett par månader sen som jag fick något elakt sist, men då bestämde jag mig faktiskt för att dom inte skulle få någon luft hos mig.

Tidigare så lät jag dom elaka kommentarerna stå. Jag vet inte varför men det handlade nog om att jag ville visa nättrollen att jag inte bryr mig och för att det kändes så skönt när ni försvarade. Men nu har jag börjat se på det hela på ett helt annat sätt. Nättrollen fortsätter ju, inte bara på min blogg, men även hos andra bloggare för att vi inte blockerar deras kommentarer. Det dom är ute efter är ju säkert ett ”kul bråk” och att få slänga käft med folk. Hur kul är det när dom inte ens når fram med sitt budskap? Förmodligen inte så kul!

Jag tror, om man vill vara med att stoppa nätmobbingen så är detta en del i det hela. Låt inte nättrollen få luft överallt. Blockera dom, inte bara för din egen skull, gör det för alla andras skull och för våra barns skull.

PS. Jag blockerar inte kommentarer för att inte alla tycker likadant som mig, men är man uppenbart elak då förtjänar man inget utrymme här.

4 Comments

  • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Verkligen viktigt inlägg :). Håller med dig fullt ut! Jag är dessutom som där som blir ledsen när man får elaka kommentarer. Är ju skillnad mellan åsikt och rena personangrepp.

    När jag var sjuk förra året så började jag läsa bloggar något jag inte haft tid med innan. Eller jag läste några få och sedan skrev i min egen, men jag hade inte tiden att läsa mer än dessa få. Tills jag blev sjuk och behövde rensa huvudet från allt som fanns där. Då var bloggar jättebra för man får tid att tänka på annat en stund. Började kommentera för jag tänkte att det är ju fint att lämna spår. Då blev genast ett bokstavligt talat ”jävla liv” i min blogg. Fick massor med kommenterar från anonyma som var förbannade för att jag kommenterade i bloggar. Jag borde sluta med den saken. Enda anledningen till att jag kommenterade var ju för att vara snäll, så det jag gjorde då var ju som du vet skriva e-post för att fråga. Fick bra respons där så har fortsatt kommenterat men raderar direkt såna där kommenterar. Vill inte att näthat ska sko sig på andras lycka. Trollen och hatarna ska inte vinna över alla fina människor. Hoppas fler tar efter och slutar publicera tycker ditt inlägg är jättebra inspiration för att fler ska göra så 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.