Vad handlar valet om?

Igår damp det ner röstkort i brevlådan och jag som uppenbarligen har pinsamt dålig koll var tvungen att fråga Victor vad det var för val på gång. Jag hade verkligen ingen koll på att det var dags för Europaparlamentsvalet den 26:e maj. Jag skäms lite för jag borde veta det, men jag får skylla på att vi inte har några TV-kanaler eller tidning hemma 😛

Hur som helst så har jag börjat sätta mig in i vad valet handlar om och känner att det är viktigt att inte missa detta valet eller något annat val heller för den delen. Jag känner att det är viktigt att vara med och påverka, det är ju det som är demokrati. Dessutom tycker jag att det är viktigt att vi vuxna lär våra barn att rösta och utnyttja sin rösträtt på bästa sätt i god tid innan dom blir röstberättigade.

Har ni koll på vilka frågor som valet handlar om? Jag hade ingen koll alls innan jag gjorde valkompassen på SVTs hemsida. Jag vet fortfarande inte vad jag ska rösta på, men jag tycker det är viktigt att man sätter sig in i vilka frågor dom olika partierna står för.

Här ovan är exempel på ett par frågor som en vän till mig har delat. Jag tycker det var en bra sammanställning på hur olika dom olika partierna tycker i vissa frågor. Gå in på valkompassen för att se vilket parti som stämmer bäst in på det du tycker är viktigt!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Johanna Larsson

    Jag hade inte heller koll fram till för en vecka sedan. Klart man ska rösta när man har röst rätt.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här