Vad är detta?

Jag upptäckte nyss detta på Isadoras tå. Det är lika mycket på tån jämte men bara emellan tårna och inte runt hela tån. Någon som vet vad det är och vad jag ska göra åt det? Jag tycker det ser ut som när jag hade fotsvamp men då kliade det ju som tusan så därför visste jag att det var det. Jag har ingen aning om detta kliar på Isadora, men om det nu är fotsvamp, finns det något lämpligt att smörja med för barn?

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Jennifer

  Ser ut som antingen fotsvamp eller ”vinterfötter”. Vet inte om man kan behandla fotsvamp receptfritt på små barn så säkrast är nog att ringa BVC/VC imorgon 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack för hjälpen! Har aldrig hört om vinterfötter förut. Kan det bero på att man har för kalla skor? Isadora har inte haft så varma skor nämligen, vi kanske behöver byta till vinterskorna?

   Svara
 2. C

  Hon har inte haft för snäva skor så tårna skaver mot varandra? Då kan det ju bli blåsor och skinavflagningar. Hoppas du snabbt hittar lösningen på mysteriet

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej, jag tror inte det för det är bara på ena foten och skorna som hon använder är Lucas gamla och dom är redan ingådda (eller vad det heter). Vi bytte till en större storlek för några veckor sen och hon promenerar inte särskilt mycket utomhus eftersom jag tycker det är kallt och jobbigt ute 😛

   Svara
 3. Sara

  Ser ut som svamp.. det är jätteviktigt att torka helt torrt efter dusch och bad. Och att tvätta strumpor i 60 grader, annars kan svampen leva kvar. Är bra att lufta fötterna iaf under natten. Men hon kan nog behöva någon salva ??

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Jag ska tvätta alla strumpor så fort vi kommer hem 🙂 1177 sa att det inte finns så mycket saker att använda för så små barn men jag fick tips om en produkt (Sorbact) som inte lämnar kemikalier på huden så den tänker jag testa 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh tack! 1177 sa babyolja så vi testade fotbad i handfatet och babyolja, men det var ju inte lätt med något längre bad här på hotellet. Vi får prova när vi kommer hem imorgon 🙂 Tack för hjälpen!

   Svara
 4. Lotta

  Jag har hört att höstblåsor som oftast börjar i munnen men när det är på bättringsvägen kan man tappa skinn mellan tårna och fingrarna. Min lilla fick så iallafall.

  Svara
 5. Samra

  Hej!
  Jag vet att jag svarar väldigt sent efter att inlägget skrevs men hittade bilden när jag sökte på Google och klickade mig vidare hit. Min lilla på 21 månader har exakt likadant (på ena foten) och vi vet inte vad det är! Fick ni veta vad det var? Gick det över och isåfall hur?
  Oerhört tacksam ifall du svarade.
  Må bäst!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hej! Vi fick aldrig veta vad det var. Läkaren kunde bara säga att det inte var svamp. Vi behandlade inte med något annat än att hon fick bada mycket i vatten med babyolja. Det var mycket bättre efter 8 dagar (jag skrev ett inlägg då också) och efter det så försvann det. Mitt tips är att bada i babyolja, kanske smörja med något mjukgörande typ miniderm och se hur det ser ut om en vecka. Kram!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här