Fjärde graviditeten

Ultraljudet i vecka 13

Det var en magisk dag när vi gjorde ultraljudet igår. Det var verkligen så speciellt och vi båda blev väldigt berörda. Barnmorskan började med att se efter att allt såg bra ut och mäta bebis huvud för att datera hur gammalt det är. Det blev exakt samma datum som förra gången, dvs 10:e augusti 🙂 Barnmorskan berättade för oss att hon kunde se att hjärta, lungor och tarmar satt på rätt plats. Hon kunde se att båda hjärnhalvorna såg rätt ut och att bebis har fötter och händer. Hon såg också att moderkakan ligger i framvägg (fan!), vilket kan göra att man känner sparkar senare. Det fick mig att börja tvivla på om det verkligen var bebis som jag kände förut i veckan… kanske, kanske inte… Men tråkigast av allt var att det kan göra att det dröjer längre innan Victor kan känna sparkarna. Men jaja, det är väl inget att hänga upp sig på. Huvudsaken är att bebis mår bra 🙂

Jag är väldigt glad att vi valde att göra ultraljudet på Barnmorskegruppen för barnmorskan lät oss filma så mycket vi ville efter att hon hade sett att allt såg bra ut. Vi fick en ganska lång undersökning eftersom bebisen somnade mitt i och inte ville lägga sig i profil som barnmorskan ville. Men det gjorde inget, det var jättemysigt 🙂

När vi gick därifrån var vi alldeles upprymda och exalterade, jag skakade till och med! Vi bestämde oss för att gå vidare och äta lunch på restaurang Nonna där vi hade vår allra första dejt för 1 år minus 3 dagar sedan. Jag kan inte fatta att det ”bara” har gått ett år sedan vi träffades! Det har verkligen hänt HUR MYCKET som helst under detta fantastiska året.

6 Comments

 • M

  Håll hoppet uppe. Jag har haft moderkaka i framvägg med båda mina barn och har ändå känt sparkar tidigt och även mannen. Skönt att allt såg bra ut. Gjorde ni kub-test eller bara vanligt ultraljud?

  • Emma

   Men åh! Då hoppas jag att det blir så för mig också. Jag var ganska säker förut i veckan men blev tveksam när barnmorskan sa att jag har moderkakan i framvägg, men vi får se, förhoppningsvis så får jag känna något som gör mig helt säker snart ? Vi gjorde tidigt ultraljud, inte KUB.

   • M

    Lita på dina instinkter Emma! Det kan mycket väl ha varit en spark. Jag kände av mina i v.14 med båda barnen och utanpå i v.21-22 (lite senare med första). Man lär sig kanske att känna igen känslan av rörelser om man har varit gravid innan. Så tänkte jag iaf :-).
    Gjorde du kub med Lucas och Isadora? Eller vad har de för rutiner i Göteborg? Det är väl inte alla landsting i Sverige som erbjuder kub på alla gravida har jag för mig…
    Stort lycka till! Så kul att följa er resa 🙂

  • Victor

   Jag hoppas verkligen att att du har rätt, vi och inte minst jag längtar så mycket efter att få känna sparkarna ? Fick också höra från annat håll att moderkaka i framvägg inte nödvändigtvis måste betyda att sparkarna skulle kännas mindre och/eller senare, så det känns bra att det är flera som säger samma sak. Håller tummarna! ??☺️

   • M

    Ja det förstår jag! Det måste vara väldigt speciellt för pappan att få vara med på ett hörn och sparkarna är ju lite som med ultraljud och när man lyssnar på hjärtljud att man får bekräftelse av att det faktiskt är en människa därinne och att hen verkar må bra :-).
    Ska ni ta reda på kön eller blir det en överraskning vid förlossningen?
    Stort lycka till på resan. Så spännande!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.