Okategoriserade

Tips för ögoninflammation

Tips för ögoninflammation

När Lucas var bebis hade han mycket problem med ögoninflammation och trånga tårkanaler så jag har torkat ganska mycket ögonklet i mina dagar. Jag minns också att Lucas hade problem med att huden kring ögat blev röd och irriterad eftersom jag torkade så ofta och då tipsade BVC om babyolja som jag smörjde på. Det hjälpte inte ett dugg, men nu ganska långt senare så har jag kommit på hur jag ska göra för att skonsammare och enklare ta bort kletet som sitter fast i ögonfransarna och som klistrat sig runt ögat. Jag gör på samma sätt som jag gör när jag tar bort mitt smink faktiskt och eftersom jag använder det på mig själv så vet jag hur det känns och att det inte gör ont osv. 🙂

Jag tar ett par bomulls pads och spolar i ljummet vatten, kramar ur dom, vecklar upp dom och häller på en klick babyolja. Sen håller jag dom försiktigt mot ett stängt öga så att det svårlösliga ögonkletet får en chans att lösa upp sig lite grann och så att det lättare lossnar från huden. När man torkar ögonen ska man alltid stryka med bomulls paden in mot näsroten och inte tvärtom som många tror. Jag gör enligt rekommendationerna, men jag tycker inte att det räcker för att få bort allt klet så jag brukar även stryka rakt neråt och ibland lite uppåt för att få ögonkletet att lossna från ögonfransarna. Jag är såklart försiktig!

Tänk på att alltid ta olika pads till ögonen så att ni inte blandar bakterier eftersom ögonen kan smitta varandra. Och tvätta alltid händerna så att du inte råkar smitta dig själv!

Det finns speciella våtservetter till ögonen som man kan använda när man får ögoninflammation eller om man har trånga tårkanaler. Jag köpte dom till Lucas, men dom är verkligen inte värda sitt pris. Dom är dyra och inte alls lika bra som bomulls pads, ljummet vatten och babyolja 🙂

ögoninflammation

Syns inte på den här bilden, men just den här dagen så åkte vi till Östra för att kolla på Lucas geggiga ögon. Som tur var så slapp vi operation. Hans ögon slutade gegga efter ca 6 mån 🙂

2 Comments

  • Mikaela

    Precis så gjorde jag med när barnen var små o hade ögonklet. Började med det då jag själv också använder det som sminkborttagning ?. Kul att du också använder dig av den metoden ?.

  • Joanna

    Hej! Ebba har precis sluppit sin ögoninflammation (och dubbelsidiga öroninflammation) men fick tipset att torka ur ögonen med kallt kamomillte då det är lugnande och lite antiseptiskt!
    Hoppas att förkylningarna ger med sig snart!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.