Tips för att DU ska få så mycket föräldrapenning som möjligt!

Nu har jag gjort en egen kategori för mina inlägg om föräldrapenning och Försäkringskassan. Ni hittar den i menyn under headern under “TIPS”, där finns en kategori som heter Föräldrapenning 🙂 Det finns ett gäng inlägg där med tips & trix som ni förmodligen inte vet om ni själva inte är väldigt pålästa. Jag hoppas att detta kan hjälpa er eller någon ni känner att att få ut det mesta av föräldrapenningen. Dela gärna inläggen om ni tror att dom kan hjälpa någon 🙂

Tips för att DU ska få så mycket föräldrapenning som möjligt

Det finns en anledning till att jag bloggar om tips för föräldrapenningen och det är att jag är irriterad på dom krångliga reglerna. Jag stör mig på att man måste vara alert, påläst, engagerad och smart för att kunna förstå reglerna och därmed kan få ut det mesta av sin föräldrapenning. Reglerna är fasiken inte enkla och det är knappt att det går att läsa sig till allt heller. Jag har läst om föräldrapenningen i över 5 år nu och jag är inte korkad men ändå kan jag inte allt. Reglerna är till och med så krångliga att inte ens Försäkringskassan själva har 100% koll på dom, ibland måste man själv vara påläst för att upptäcka om något blir fel! Dessutom finns massor av kryphål och gör man det minsta fel så kan SGI sjunka till noll! Jag stör mig på att det ska vara så krångligt att inte alla mammor och pappor får möjligheten att göra det bästa med sin föräldrapenning utan kanske plötsligt upptäcker att dagarna tagit slut, brunnit inne eller att dom blev väldigt lite värda. Mitt mål med att skriva om föräldrapenningen är därför att alla ska få reda på kryphålen och tips & trix för att få ut så mycket pengar som möjligt 🙂

Hoppas ni uppskattar dessa inlägg 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Nilsa

  Vad jag gillar dessa inlägg! Tipsar dottern varje gång något nytt framkommer. Det är egentligen inte klokt att det ska behöva vara så krångligt. Hur mycket fel blir det för föräldrar som inte orkar eller kan ta reda på allt.

  Svara
 2. A

  Det är tack vsre dina inlägg
  Som kag tex tagit ut semester innan o efter julen och fått lön för tex 7 dagar men endast tagit ut 3 dagar semester. ??

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här