Okategoriserade

Testar smarta prylar från TP-Link

– Samarbete med TP-Link –

Nu ska berätta om något spännande! Vi har testat ett gäng smarta produkter från TP-Link som ni ska få höra om! I vår familj har det alltid varit Victor som är intresserad och står för ny teknik, därför blev jag ganska överraskad när jag själv blev så exalterad! NUUU förstår jag varför Victor så gärna vill ha ett smart hem! Jag tror inte jag har förstått hur stor skillnad och hur mycket vi har behövt dessa produkter förut. Jag ska berätta allt om detta i det här inlägget!

Trådlös Mesh Router
Första produkten vi testade var Deco AX3000 Mesh Wi-Fi och det var verkligen något som vi var i stort behov av. Enda sedan barnen började spela Roblox med varandra så har vi haft problem med laggande internet. Barnen ville sitta vid routern i hallen och spela och William var ledsen för att YouTube pausade hela tiden. Man hade kanske kunnat tro att vårt internet var för långsamt, men problemet var alltså att vår router inte fixade två spelande barn, ett barn som kollar på YouTube, en TV som är igång och två vuxna som surfar.

Under jullovet installerade vi vår nya router och herregud vilken skillnad! Vi satte en puck i hallen på mellanplan (vi har tre våningar) och en uppe i Lucas rum där barnen alltid sitter och spelar och nu laggar internet aldrig! Vi har till och med en puck över som vi inte behövde använda. Vi får se om vi behöver den i vårt nya hus 🙂

Smart glödlampa
Nästa pryl var förvånande nog den som tog mig med storm, en smart glödlampa! Nu ska ni få höra varför just den blev en sån pryl som jag inte visste att jag behövde, men nu inte kan leva utan! Det är så att dimmern till vår kökslampa inte fungerar och därför tänder vi nästan aldrig den. Det blir omysigt att sitta och äta när det känns som man har klassrumsbelysning ovanför huvudet. Haha! På hösten/vintern blir det rätt jobbigt eftersom det alltid är för mörkt, om man inte tänder levande ljus och det går inte alltid.

Den smarta glödlampan från Tapo löste verkligen alla våra problem för nu kunde vi få vilken ljusstyrka vi än vill, samt vilken FÄRG vi vill! HUR BRA!?! Inte för att vi behöver ha alla regnbågens färger på kökslampan, men att kunna välja ljusnyans mellan gulare och blåare ton! Det är verkligen guld värt för mig som fotar. Denna årstiden är ju så svår att ta bra bilder inomhus eftersom det alltid blir så gult. Nu har jag mycket bättre förutsättningar 🙂

Dessutom kan man ställa in glödlampan på ett automatiskt läge som gör att den anpassar ljusstyrkan efter sin omgivning. Det går alltså att ha ett snyggt ljus HELA dagen med denna lampan! Kolla bara in bilden, den är tagen på dagen och det ser ju ut som vi har en liten spot light ovanför blommorna 🙂 Jag ÄLSKAR vår nya lampa!

Lampan styrs via Tapos app (eller alexa / Hey Google) som också styr en ljusslinga och en smart plug från Tapo som vi också testat. Via appen finns det nästan oändliga möjligheter, förutom manuell eller automatisk ljusstyrka, färg och nyans, kan du schemalägga tider för när lampan ska tändas/släckas, sätta på olika ljuseffekter och synkronisera ljudet efter ljuset! Häftigt va?!

img_2905
img_2903
img_2908

Smart ljusslinga
Efter att ha testat glödlampan så var jag superexalterad och över att få testa den smarta ljusslingan också! Den ska fästas med dubbelhäftande tejp så när man väl har satt upp den, ska man inte flytta den. Vi funderar på att sätta den på handledaren till trappen i vårt nya hus, tills dess bestämde jag mig för att testa den i vardagsrummet 🙂

Jag satte den på soffryggen till vår soffa och ställde in den på ett svagt varmt ljus, för att få lite mysbelysning, och det blev sååå bra! Vi har samma problem i vardagsrummet med att alla ljuskällor är för starka, men nu har vi i alla fall ett ljus som vi kan styra precis som vi vill, tills vi skaffar smarta glödlampor till dom andra lamporna också 🙂

En bra grej är att ljusslingan inte speglar sig i TVn som taklampan och fönsterlamporna gör 🙂

Jag måste också tillägga att den här ljusslingan hade varit KALAS i ett barnrum! Det gick att ställa in ALLA möjliga olika effekter. Jag har testat regnbåge, norrsken, blixtar och mycket mer och det blir sååå effektfullt! Ljusslingan styrs av samma app som glödlampan. Den är också kompatibel med alexa och Hey Google 🙂

Ni skulle sett när Lucas och Isadora kom hem från skolan och fick se alla regnbågens färger bakom soffan! Nu önskar dom sig en sån här båda två. Haha!

Smart plug
Vi har också testat en smart plug som styrs av samma app som ljusslingan och glödlampan. Perfekt när man är bortrest för med den kan vi styra andra enheter än bara lampor 🙂 Jag tycker också att den är bra att ha på ett grenuttag där vi laddar iPads, datorer m.m. för då kan man stänga av alla laddarna och ställa in att den ska vara avstängd under natten, för att minska brandrisken när vi sover. Vi har inte varit med om någon brand, men en gång började det ryka och den vita plasten smälte och blev svart, så det var nära nog!

Övervakningskamera
Sist men inte minst, i alla fall inte när det kommer till betydelse! Vi har även testat den här övervakningskameran som jag satte upp i vårt köksfönster för att kunna se om någon rör sig utanför dörren (eller gör inbrott). DEN ÄR GRYM! Varje gång någon rör sig utanför vår dörr så får vi en notis! Man kan titta i realtid i appen, spela in på minneskort eller till molnet. Den går att ställa som jag gjorde eller montera på en vägg eller i taket. Du kan styra kameran 360 grader runt och uppåt och nedåt. Den har night-vision och tvåvägsljudupptagning via appen. Den kan faktiskt även användas som babyvakt, inte illa!

Har ni några smarta prylar i ert hem? På vilket sätt tycker ni att det underlättar? Berätta!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.