Okategoriserade

Test av Lifeproof ipad-fodral

Jag har ju testat Lifeproofs iPad-fodral från Kontorsmagasinet och jag tänkte att jag skulle skriva en recension så att ni får en bättre uppfattning om fodralet.

20141115-151045-54645333.jpg

OBS! Ipaden var redan trasig innan vi testade fodralet!

Ordentligt skydd

Lifeproof är rejält vadderad med gummi i alla kanter och jag känner mig ganska så trygg med att ipaden skulle klara ett fall på högkant, även om jag inte rikigt vågar testa själv. Det finns massor av videos på detta på youtube för den som är intresserad 🙂 Bland annat har bloggaren Anna Karlsson provat att kasta den i golvet och göra en video HÄR. Fegis som jag är så nöjer jag mig med hennes video 🙂 Våra ipads är tyvärr redan lite skadade. Min har en liten spricka i glaset ute kanten och Jairs ipad ser ut som mosaik, men hade vi haft ett sånt här skydd från början så hade dom aldrig gått sönder. Det kostar mellann 1000 – 1500 kr att laga glaset och självrisken är 1500 kr. Billigaste försäkringen är alltså ett bra ipad-skal!

 

Inget skärmskydd men optimal pekkänsla

Det enda som jag tycker fattas på fodralet, det är ett skärmskydd. Om glaset skulle få sig en smäll rakt ovanifrån, t.ex. om man tappar något på glaset så håller inte det. Fodralet är därför inte heller vattentätt om man har en spricka i glaset. Tyvärr har vi det på båda våra ipads. Den ena ipaden, den som vi använder fodralet till just nu (eftersom den är mest skadad) så är glaset väldigt trasigt. Den ska vi skicka in på lagning så fort Jair får sin första lön om 2 veckor! Yeah!! Först när den är lagad så vågar jag köra vattentestet med en ipad i 🙂

Jag läste lite om på Lifeproofs hemsida om varför de inte har skärmskydd på ipad-fodralen när dom har det på iphone-fodralen. Det är för att pekkänslan blir avsevärt sämre med skärmskydd. Jag har aldrig provat en iPad med skärmskydd så jag vet inte riktigt hur stor skillnaden är, men jag tänker att det kanske hade varit bra att ha ett avtagbart skydd för skärmen som man kunde använda om man ville… I helgen när jag var påväg till Stockholm så började jag och en tjej prata om just detta. Hon sa att det blir mycket sämre med skärmskydd på ipad så i så fall är det kanske inte värt det.

 

Användarvänlighet

Några frågor som jag själv har funderat över var hur ljudet blir när man har ett Lifeproof-fodral på. Blir det sämre? Kan man använda hörlurar, sätta på ljudlös och höja och sänka. Japp, det går att göra allt det där! Enda skillnaden som jag tycker finns är att ljudet blir lite lägre med Lifeproof-fodralet på. Det är inte så stor skillnad, men det finns ändå en skillnad. Jag har tagit lite bilder på alla knappar/funktioner och uttag på fodralet.

20141115-150924-54564995.jpg

Hörlurarna är så fiffigt gjorda att man skruvar på en liten extra sladd på ipaden som man kopplar ihop med sina hörlurar. Så även om man har hörlurar i så är ipaden helt vattentätt!! Laddaren däremot är ett hål in så du kan inte ladda din ipad och samtidigt bada med den. Men det är ju direkt livsfarligt att koppla elekricitet till vatten så nej, gör inte det! När man ska ladda ipaden så öppnar man en liten lucka där man sticker in laddar-sladden. Det hade inte skadat om hålet för sladden hade varit liiiiite större. Vi har köpt lite nya laddar-sladdar till våra ipads, men dom är tyvärr lite för stora så nu funkar bara apple-ipadsladden.

 

Sitter på ordentligt

Fodralet sitter på ordentligt och är barnsäkert, så att det är ingen risk att något barn lyckas få av det. För att ta av det behöver man två mynt som man sätter i sidorna. I mina videos när jag gjorde vattentestet så fick jag ju pausa videon för att få av fodralet hehe! Se videorna HÄR!

 

Lock/ställ till ipad

Till Lifeproof-fodralet hör också ett lock som man kan sätta på ipaden när man inte använder den för att skydda skärmen. Locket är också ett ställ till ipaden som man kan sätta i två olika lägen. Se bilderna:

20141115-150528-54328949.jpg

Vattentätning

Varje iPad-fodral från Lifeproof är individuellt vattentestat, men det är viktigt att man följer anvisningarna när man ska montera ihop fodralet för att det inte ska läcka in vatten. Jag är sån som alltid läser väldigt noga och då upptäckte jag en grej i manualen som inte verkar stämma med mitt fodral. Det står nämligen att tätningen ska ha en liten pigg på tre ställen (se bilden nedan) och på mitt fodral fattas piggen på ett ställe. Jag funderar på om det bara är så att jag har en annan version av fodralet än den som manualen är skriven för. Men så klart känns det ju lite nervöst att lägga ipaden under vatten när den här lilla piggen fattas. När jag gjorde vattentestet med en bit hushållspapper i så läckte det i alla fall inte in något vatten så det känns som att den där piggen inte är nödvändig för att hålla tätt i alla fall. Jag tror den är till för extra säkerhet.

20141115-150924-54564753.jpg

På platsen där piggen skulle suttit sitter en propp för att täta igen hållet för hörlurarna. Proppen skruvar man in. Jag tror att den pluppen som fattas är en extra tätning för om man inte har skruvat åt proppen ordentligt.

Är det någon av er som har Lifeproof-skalet för ipad 4 som kan bekräfta om det ska vara så här eller inte? Tänkte att jag får nästan kolla upp det här för att vara helt säker.

20141115-151045-54645039.jpg

Selfie i ipaden! Hej på er!! 🙂

Jag har aldrig känt så stor behov att ha ett ordentligt skal till min iPhone. Telefoner vill man ju ändå ha nytt lite oftare känns det som, så då gör det inte så mycket om man får en spricka i glaset så länge inte glaset börjar falla bort. Våra ipads är 1,5 år gamla och vi har inga planer på att köpa nya när abonnemangen går ut, inte ens om det kommer en ipad 5 hehe! Så nej, för oss känns det viktigt att vara rädda om dom. Vi ska skicka in Jairs på lagning, men min får vara som den är. Det är en pytteliten spricka bara, men den behöver också ett fodral så att den inte också blir till mosaik 😛 Nu hade ju Kontorsmagasinet kampanjpris på Lifeproof, 699 kr exklusive moms. Totalt blir det 886 kr! Bara två veckor kvar till löning nu!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.