Okategoriserade

Tävla om Hästen Trotter från Lamaze!

Så himla kul! Jag har fått möjligheten att anordna en tävling där en vinnare kan vinna aktivitetsleksaken Hästen Trotter från Lamaze!

Vi har redan en leksak från Lamaze som har blivit en riktig favorit här hemma hos oss, ni kanske minns att jag skrev om den HÄR! Så det är extra kul att få ge er chansen att vinna en också 🙂

Hästen Trotter är en mjuk och färgglad lekkamrat som både kan gnägga, frusta och galoppera. De realistiska ljuden, klara färgerna och olika strukturerna stimulerar ditt barns syn, hörsel och motorik.

20131029-232104.jpg

Att vara med och tävla den här gången är superenkelt! Det ENDA ni behöver göra är att svara på frågan:

Vad är ert absolut bästa inköp till ert barn än så länge? Är det något ni har haft mer nytta av eller som har hjälpt er extra i er vardag?

Tävlingen avslutas onsdagen den 13:e nov klockan 15.00!

Lycka till!

67 Comments

 • Emma

  Det måste faktiskt vara nappar! Så underbar uppfinning de där alltså! När vi kom hem från bb och va hemma första natten och Hampus bara skrek och jag hade ingenaning vad jag skulle ta mig till då inget hjälpte, då kom hans pappa och gav han en napp. Då vart de tyst! Nappen har räddat mig många gånger från en grinig bebis! 🙂
  Skulle va superkul att vinna så skrutten får något kul att leka med!
  Kram 🙂

 • Malin

  Vårat absolut bästa köp än så länge är amningskudden!
  Våran bebis har ännu inte kikat ut till världen men amningskudden har jag haft mycket nytta av ändå. Perfekt att vila magen på, använda som kudde eller varför inte som bord.
  När jag suttit i soffan och mumsat på äppelbitar som är ett måste har jag haft amningskudden runt magen, en skärbräda på kudde och sedan har jag kunnat skära små äppelbitar sittandes rakt upp och ner i soffan, så himla skönt att slippa böja sig fram när magen är så stor och i vägen!
  Om fyra veckor hoppas vi att våran tös kommer ut till oss 🙂
  Hästen är otroligt söt och jag skulle gärna vilja vinna den till våran lilla tjej! 🙂
  //Malin

 • Hanna

  Det bästa vi har köpt tror jag är tvättlapparna i froté som säljs i tiopack på ikea. vi har alltid minst en i varje rum hemma, i vagnen & i sköterskan. Eftersom ella är ett kräkbarn är de ovärdeliga för oss. Funkar även att bita på när tänderna är på gång eller att leka med tycker dottern. 🙂 Men en lekhäst är nog ännu bättre.

 • Sandra

  Babynestet! När sonen var nyfödd och upp till 4 månader sov han i det ombonade nestet, han kände sig så trygg och jag kan tänka mig att känslan var lik som i magen, lite trångt men tryggt och gosigt 🙂 det var lätt att ta med sig om man skulle någonstans och även att ha i vagnen. Sedan har det används för sitt-träning, fungerat ypperligt 🙂

 • Alisa

  Vårat bästa inköp som har förenklat det för oss är en mobil ovanför sängen som spelar i 20min. Man trycker bara på en knapp så spelar den, man har även en fjärrkontroll så jag kan sätt på den från länge avstånd 🙂 jätte bra att pojken min kan lyssna på den och kolla på figurerna när han håller på att somna. Ibland somnar han hos mig (tror jag) och så fort jag släpper ner han vaknar han men då sätter jag på mobilen så somnar han 🙂

 • lillalady

  Vårt bästa inköp är utan tvekan tvättmaskinen. Den köptes inte direkt till barnen, men det är deras kläder som tvättas mest. När man har en 1-åring och en 3-åring går det åt flera klädbyten per dag. Och man är aldrig mer tacksam över tvättmaskinen än när man går upp mitt i natten för att byta lakan när barnen är magsjuka. Om man ska köpa en sak när man har barn så är det tvättmaskinen. Lin älskar även att få hjälpa till att lägga in tvätt och trycka på knapparna. Nytta och nöje i ett!

 • Tina Carlström

  Näsfrida, (nässug) är en mycket bra sak som vi använt mycket till vår dotter. Hon har haft mycket förkylningar och svårt att andas. Utan näsfrida hade vi haft svårt att få rent i näsan och ge henne rena luftvägar. En toppeninvestering enligt oss! Som förälder är man ständigt orolig för sina barn och ”Frida” har vart ett bra plåster till det blödande mammahjärtat!

 • Catrin

  Vårt absolut bästa köp till vår dotter, är barnvagnen! Super nöjd med vår trille viper, jättesmidig vagn som både jag och Alva är nöjd med 🙂

 • Selia

  Hej
  Det bästa inköp va en bitring som man kan lägg in i frysen och sen få lillan bitta på den lindra verkligen smärtan och den är så färg glad så min lilla pojk blir jätte glad när han får den jag är så nöjd att ha en !!!!!
  Hoppas jag vinnar har aldrig vunnit något

 • Emely Tuväng Korabik

  Vårt bästa köp är BÄRSJAL, så himla smidigt. Så fort Vera är gnällig och inte vill sitta ensam när man lagar mat och sånt så får hon sitta på höften i bärsjalen och är hur nöjd som helst. 🙂 Barnvagnsleksaken från Lamaze som vi fått av min brorsons mamma är också en favorit, men den har vi ju inte köpt! 😛

 • Åsa

  Hej!
  Det är en grej som är överlägset det bästa vi köpt, något som vi använder flera gånger varje dag ända sen dag ett, både hemma och borta, till vår dotter som nu är 5 månader: Babynestet. Det är hennes lilla borg, hon sover middag i det, ligger i det i spjälsängen på natten och när vi går bort tar vi alltid med det så vi kan natta henne i hennes egna trygga välkända miljö. Ingen annan grej har vi använt så mycket. Hon blir alltid lugn och somnar gott i sitt nest. Bästa bebissaken alla kategorier!

 • Johanna

  Nappar!
  Nu är min dotter bara 2 månader men känner att jag vet ej vad jag skulle göra utan hennes nappar. Blev rekommenderad redan på BB att köpa napp så min sambo sprang ner till Apoteket. Och måste skriva att visst känns det lite konstigt att en napp kan redan vara hennes bästa vän, men sort TACK för den som uppfann NAPP 🙂
  Jag tror att min dotter Stella skulle bli superglad att vinna denna fina leksak.
  Håller tummarna att de är hon som vinner.

 • Louise

  Hej!
  Oj det finns så mkt som är ovärderligt!! Men här hemma är det nog nappar!! Och baby-sittern de första 4 månaderna. Så otroligt bra att sätta henne i så man själv kan duscha eller annat 🙂

 • Sofia

  Det absolut bästa köpet är en uppblåsbar skötbädd. Vi använder vår badbalja så vår lille kille får bada varje vecka men ännu bättre är att lägga honom på bädden direkt i duschen- han älskar det! Smidigt och bra också vid större ”olyckor”. En mycket bra sak att ha för en billig peng! Hoppas på att vår lille Tage vinner leksaken, han är superaktiv hela dagarna och behöver mycket stimulans.

 • Emma

  Det måste vara babygymmet från Ullared 🙂 Det älskar vår son att sitta i och leka.
  När han var mindre så låg han där och lekte och pratade med sig själv en stund varje dag.
  Nu sätter vi honom där och han lägger sig ner och ålar runt och pratar med alla leksaker och bilder som är på själva babygymmet 🙂
  En bra och rolig sysselsättning enligt vår son!

 • Emelie

  Hej!
  Min lille stjärna ligger fortfarande i magen och jag måste erkänna att allt tyg jag hittills köpt varit det absolut roligaste, men också nyttigaste jag köpt hittills. Det går att göra så otroligt mycket med tyg till bebisen, och som det dessutom går att sätta sin egen prägel på. Hur kul som helst!

 • Ayse

  Det bästa har varit babysittern med vibrator som kunnat avlasta mig när jag städat, lagat mat , duschat osv, då vet man att bebisen sitter säkert en kort stund och jag kan sköta hemmet en stund. När ayla var mindre somnade hon ofta i den också. Den är även ihopfällbar så på sommaren har det varit perfekt att ta med den ut på gräset!

 • Kiina

  Mitt bästa köp måste vara en fiskmobil från Ikea som jag köpte på loppis för 50kr. Den hänger över skötbordet och min 6 månaders dotter kan ligga där hur länge som helst och titta och skratta! Det var den första saken hon skrattade åt och det samma gäller för hennes nu 3år gamla storebror. Kanske inget som hjälper mig i vardagen men man blir lycklig i hjärtat av den i alla fall 🙂

 • Fredrika

  Hos oss är matstolen guldvärd! Så mycket roligare för lillen att fp vara med vid bordet när vi äter. Sen har han dessutom blivit så mycket stadigare och bättre på att sitta när han fått träna i stolen lite!
  Toppen tävling förresten, så svårt att hitta bra leksaker till de små tycker jag!

 • Jennifer

  Vårat (hittills) bästa köp är helt klart babysittern! Bår babysitter har tre lägen: sittställning, halvliggande och fullt liggläge samt vibrator. Vissa nätter (och dagar) har liten bara velat vara i sittern, då han blivit sömnig har jag lagt honom i fullt liggläge och låtit honom sova i den så den funkar ju även som vagga! Overderlig! Nu börjar han dock växa ur den… :/ men! Sittern tar upp till 15 kg och fungerar sen som gungstol. Perfekt!

 • Erica

  Barnvagnen hojtar min sambo direkt. Och jag håller med, en bra barnvagn är guld värd!
  Annars får jag svara vår bilbarnstol. Säker och ergonomisk!

 • Anna

  Min bästa investering är tveklöst bärselen. Den har använts flitigt både inne och ute sen min dotter föddes för sex månader sen. Jag är mycket ute i skogen och tack vare selen har min bebis kunnat hänga med på skogspromenader, svampplockning mm. Vi spenderade hela sommaren ute i sommarstugan och där var selen helt ovärderlig. Både jag och dottern älskar den!

 • Emma

  Eftersom jag har tvillingar är vår barnvagn vårt absolut bästa köp. Den var egentligen helt för dyr men jag har aldrig ångrat att vi köpte den. När de sitter i den kan jag roa och underhålla båda vilket inte är så lätt på något annat sätt.

 • Karolina

  Det som vår Lukas ääälskar mest är sin mobil ovanför sängen. Den får honom inte att somna om den är i gång för då rör sig hela kroppen, han skrattar, han pratar med djuren, han tittar intensivt och är oftast glad och nöjd jättelänge. I kombination med en annan favorit, vyssanlull tassar på sängen, så kan han förutom att djuren snurrar runt få dem att hunga åt olika håll när han sprattlar så att sängen rör sig. Inte sövande alltså, men en väldigt rolig och uppskattad sak. Lukas som snart är tre månader har precis börjat hålla saker i händerna och leksaker börjar bli spännande så en ny färgglad, spännande leksak vore toppen!

 • Kristin

  Åh, när vår son föddes hade han gulsot och fick ligga i en sollampa i fem dagar efter att han föddes. Det var hemskt, för han skrek mycket och ville ha närhet, vårt lilla hjärta. För att behandlingen skulle vara effektiv, fik han bara komma upp för amning var tredje timme ungefär. Det tärde mycket på min man och jag, vi tyckte att det var tortyr. Så vi fick en napp från prematuravdelningen och den i samband med mycket strykande och klappande, lyckades lugna honom vissa stunder. Vi kommer alltid vara nappen evigt tacksam! Vår son har ett väldigt starkt sugbehov, så nappar har följt oss genom vardagen och underlättar mycket än idag. Vår lille Edin blir 3 månader om 2 veckor så hästen från Lamaze skulle passa perfekt för hans gripförmåga utmärkt, den är väldigt fin! Kram, Kristin

 • Helene

  Jag måste få berätta om mitt hemliga vapen tillika räddaren i nöden: BÄRSELEN! Jag beställde bärselen från ergo baby med spädbarnsinlägg när du hade en rabattkod på din blogg tidigt i somras. Då var jag fortfarande gravid och visste ju inte om den skulle komma till så stor användning eller inte. Men ojojoj det är lätt det bästa jag köpt hittills! Vi har använt den nästan från start och har med den vart vi än går. När tjejen vaknar i vagnen och är ledsen och inte vill bli nedlagd igen funkar bärselen varje gång – hon slutar gråta och somnar inom en kvart! Samma sak även hemma eller borta hos folk – är hon gnällig så upp i bärselen så blir hon lugn. Jag är aldrig nervös längre för att åka någonstans med henne för har jag selen med känner jag mig trygg i att jag kan lugna henne och tysta vilket illvrål som helst. Toppengrej helt enkelt!

 • Madde

  Vårt bästa köp är kanske lite tråkigt och kom inte till användning förrän vår dotter började äta gröt och dricka välling. Det är iallafall en vattenkokare med gradinställning. Perfekt! Man får lagom och jämn temperatur på vällingen och gröten på en gång. Man slipper mikron och allt krångel med den. Så den är superbra tycker vi.

  Något som min dotter gillar så är det nappar så dem hade vi heller inte klarat oss utan.

  Nu ska vi ha tillökning och vore kul att vinna hästen till den nya familjemedlemmen 🙂

 • Linda F

  Vårt bästa inköp är WubbaNub nappen. Försökte i två månader att få lillen att ta napp, men han vägrade. Han använde mig som napp så det blev inte många timmars sömn per natt då lillen har en enormt sugbehov. Men så fick jag tips att prova WubbaNub och den tog han på en gång 🙂 Så nu får jag sova mer om nätterna. Kan säga att jag definitiv är en mer utvilad och glad mamma nu 🙂

 • Madeleine

  Vagnen absolut!
  Men också en leksak vi köpt till Agnes från fisher price, tummy wedge heter den, jag kallar den magkydde 😉 Gör iaf att hon älskar att ligga på magen o träna nacken 🙂

 • Malin

  Eftersom vi bor på landet är vårt babyskydd det bästa köpet till vår lille son. Utan det hade vi ju inte kunna ta oss hemifrån och hälsa på alla stolta mostrar, fastrar, farbröder och mormor/farmor/farfar. Toppen att kunna ta med sig bebisen i babyskyddet när man kommer fram och att sedan kunna vagga honom till sömn utan att behöva ta upp honom. 🙂
  Nu är han snart 3 månader och har börjat upptäcka sin gripförmåga, och jag kom på att vi verkligen inte har några leksaker till honom. Perfekt att vinna en fin leksak till min förstfödde. 🙂

 • Hanna

  Flera saker känns bra och ”ovärderliga” men måste jag välja en så säger jag vår Ergo bärsele. Den används både hemma och när vi är iväg på äventyr. Klara får bra utsikt över vad som händer och somnar sedan gott 🙂 Utan den skulle många situationer vara betydligt jobbigare!

 • Marie Alvas mamma

  Vårt bästa inköp till lilla Alva är en snuttefilt av märket diinglisar. Hon älskar den och den tröstar henne hon har den alltid när hon ska sova. Hoppas vi vinner denna fina leksak Alva kommer garanterat att gilla den!

 • Tessan

  Bärselen alla gånger! Vi köpte oss en ergonomisk från Pognae, kostade en slant men lätt värt alltså! Att vi dessutom kan ha den på ryggen nu när Benjamin är så stor är toppen 😀

 • Chanette Büchel

  Vårt bästa köp måste bli babysittern, då kan Vilde vara med överallt, när vi lagar mat, tvättar mm.:) Vi köpte en Bumbo men den var han för tjock för!:(
  Det allra bästa och nödvändigaste var förstås bilbarnstolen men den räknar jag inte med!:)

 • Lovisa

  Det bästa köpet till vår son var att vi köpte en barnvagn där babyskyddet går att fästa direkt på chassit! Han avskydde liggdelen på vagnen, men tack vare att babyskyddet kunde fästas på vagnen kunde vi ändå ta med honom i vagnen när vi skulle iväg 🙂

 • Emilio

  Hej tant Emma! Det bästa min mamma köpt till mig är bärselen. Du vet, jag gillar inte att åka vagnen eller vara själv för mycket, jag vill ju vara nära mamsen. För min del räcker det att hon bär mig men hon börjar tycka jag är tung. Tung, jag?! Jaja, bara jag får mysa så är jag nöjd:) Kramar Emilio (och hans mamma Sandra)

 • Julia

  Mitt bästa köp är helt klart hoppgungan, den älskar min lille grabb. Ett tips för alla mammor där ute som inte vet vad de ska stimulera sina små med, det är träning samtidigt som det är skoj för den lille/lilla 🙂

 • Ellen

  Vi hade aldrig klarat oss utan babysittern! Våran lilla tös på två månader spenderar mkt tid i den och är nästan alltid nöjd en bra stund så länge mamma eller pappa sitter och guppar henne 🙂 nu kommer hon när som helst börja uppskatta leksaker och en vinst hade därför varit kanon 🙂

 • Elin

  Vårat absolut bästa köp måste nog vara dom vita små tvättlapparna från Ikea! Kommit till mycket användning till både spya och att lägga under lilla rumpan när man måste byta blöja på ofentlig plats, och mycket mer :))

 • Petra Christensen

  Hej!

  Vårt bästa köp är en bok om en bondgård där varje djur presenteras på varje sida och där man kan klappa djuren. Den lurviga hunden, den sträva grisen, den lena hästen och den mjuka kycklingen etc.

  Vår lilla ettåring fullkomligt älskar den och läser den fram och tillbaka varje dag. Speciellt spännande är det att klia den sträva grisen 🙂

  Hälsningar
  Petra

 • Ida

  Jag köpte en rolig spegel med små skallror och fina färger på för att ha i bilen, så jag skulle se vad han gjorde där bak. När jag hade satt upp den insåg jag att bilden blev förvrängd och Lucas såg ut som en utomjording! Spegeln åkte ner fort som attan och nu har spegeln blivit den bästa avledningsmanövern när han måste sitta i sin bilstol som han hatar. Spegeln sysselsätter honom utan problem i 20 minuter! 🙂

 • Malin

  Vår lilla Nova har äntligen blivit en tjej som kan somna relativt enkelt om kvällarna och det är tackvare snuttefiltarna vi köpt! Mysigt, gosigt och lite sällskap vill hon ha – precis som alla väl? Här om dagen lärde hon sig att sträcka sig mot saker, så denna underbara lilla häst hade ju varit så rolig för Nova!
  Kram från Malin och Novasmurfen

 • Emelie

  Hej! Vårat bästa köp till vår dotter på 7 månader är absolut VAGNEN! I den är hon trygg! Hon sover väldigt bra i den. Hon tycker om att sitta och mysa,leka med sina vagnmobiler samt upptäcka världen under våra dagliga promenader.

 • Frida

  Ett hopfällbart skötbord från IKEA! Det var inte så dyrt och har använts många många timmar hittills. Men nu när vår kille har börjat rulla så har det varit ett enkelt beslut att ta bort skötbordet och istället införskaffat en skötbädd att ha direkt på golvet.

 • Veronica

  Snuttefilten, lillkillen älskar den och den är så lätt och smidig att ta med. Fungerar både som leksak, kudde, filt och bra trygghet för honom i alla lägen 🙂

 • MariaM

  Den bästa bebisgrejen måste ändå vara check-me bobyn som har en ”lucka” därbak att kolla in om det har bajsats, eller om det bara var falskt alarm. Jag misade själv denna fantastiska uppfinning till mina barn (den minsta har jag just slutat med body på) men jag gav en till min bästa vän och hon älskar den! Smidig och smart!

  Mvh Maria

 • Anneli

  Mitt bästa köp är bärsele. Vet inte om jag har den bästa modellen då jag bara provat en (babyboom) men att kunna ha min otroligt mammiga bebis i en bärsele har räddat vardagen. Min bebis kan nämligen bara lämna min famn korta stunder itaget och jag får defenitivt inte befinna mej i ett annat rum så hon inte ser mej. Så tack vare bärselen får jag armar och händer fria till att diska/städa/tvätta/laga mat/bära flyttkartonger (vi har precis flyttat) samtidigt som jag och min bebis kan vara nära❤️

 • Kristine

  För oss har vårt hemmabyggda och färgglada skötbord med höga sarger varit ovärdeligt! Så materialet till det är de mest välinvesterade pengarna någonsin! Hur arg, ledsen eller trött vår lilla kotte än varit så blir hon alltid lugn och nöjd där. Jag vet inte hur många stunder jag har fått vara (och kunnat passa på att städa lite) i badrummet medans hon har legat och lekt på sin favoritplats. En räddare i nöden!

 • Krista

  Bra idé att man tävlar med sitt bästa tips, kul att se vad andra har för favoritprylar.
  Min är rumpsalvan Inotyol. Lillkillen gnäller inte längre pga bajsblöjor för salvan är riktigt fet och isolerar huden mot bajset så det inte svider. Värt mycket på natten speciellt.

 • Sanna

  Nu är min dotter lite äldre, och jag skulle gärna vilja vinna det här fantastiska fina priset till min guddotter Lexie i julklapp, men det bästa som jag köpte till min dotter och som jag kände mig mest nöjd med var helt klart min barnvagn. Hade en BRIO Happy som var sprillans ny, och det var något som var mycket ovanligt ibland mina mamma kompisar i och med att jag bara var 16 år när dottern föddes.

  Kände mig därför lite extra stolt och mallig över att jag köpt och betalat för den själv i kontanta pengar. Att den dessutom var grym och verkligen passade mig utmärkt som nybliven mamma gjorde det hela så klart tusen gånger bättre.

  Kram Sanna

 • sara

  Det är helt klart våran babysitter från babybjörn, så han kan vara med överallt i hemmet, utan att hela tiden behöva ligga ner. den är toppen för oss 🙂

 • Emma

  Antilop, Ikeas barnstol! Perfekt när vår dotter tröttnat på golvnivå och vill vara med vid matbordet. Bättre än alla dyra stolar tillsammans så här i början!

 • Marie

  Bästa köpet, ”babyvakten” så klart!
  Som ”värsta” hönsmamman, så har det
  verkligen varit ”första/bästa hjälpen”….
  Ha det så gott/ Marie

 • Johanna

  Hej!
  Det som jag absolut inte hade klarat mig utan sen jag fick min lilla tjej är helt klart min amningskudde! Det kanske verkar som en onödig pryl,men den har hjälpt mig jättemycket! Den är bra till så många olika saker- som hjälpmedel vid amning såklart, men även att ha som kudde mellan benen när man var höggravid och som stöd när bebisen börjar lära sig sitta till exempel. Nu när min lilla tjej är fyra månader så börjar hon tycka alltmer om leksaker och är bra på att greppa, så den här fina färgglada hästen hade hon ju älskat!
  /Johanna

 • Petra

  Det absolut bästa är nog snuttefilt nr 2. Efter att C blev helt fäst vid den första så var vi bara tvungna att ha en till, back up ifall den första försvinner. Nu har vi en som alltid ligger i spjälsängen och en i skötväskan och C känner sig trygg och kan somna lugnt:)

 • Malin

  Det måste vara gåstolen, A har använt den dagligen i snart 3 månader nu, perfekt att sätta honom i den och sen kan han följa efter mig medans jag går och fixar här hemma och samtidigt upptäcka saker på egen hand.

 • Ida

  Det måste vara min bröstpump från mam. När dottern var ett dygn upptäcktes det på BB att hon hade ett medfött hjärtfel så vi flögs akut från Umeå till Göteborg. Väl på plats lades hon i respirator och vår värld hade verkligen slagits i tusen bitar. Jag var så ledsen över att jag inte kunde amma henne, men bestämde mig för att försöka pumpa så hon åtminstone kunde få min mjölk i sonden. Jag började pumpa med hjälp av elpumparna i köket på barnintensiven.. men snabbt gick vi på Apoteket och köpte även en handpump. Vi kunde inte ta med elpumpen till Ronald McDonald där vi bodde, så jag ville ha en pump där så jag kunde pumpa under natten också. Var tredje timme i nästan tre veckor pumpade jag för att kunna mata min lilla tjej.. All pumpning var värt det för dels fick hon den värdefulla bröstmjölken och dels hade jag hållit igång mjölkproduktionen så vi lyckades få igång amningen när hon äntligen mådde bättre. Så pumpen gjorde så stor skillnad för oss! Å det vore så kul att få ge min lilla kämpe en present. Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.