Okategoriserade

Tandsebisse 3 och 4

I måndags så var jag på utvecklingssamtal för Lucas på förskolan. Isadora var också med men hon var på superdåligt humör. Jag kunde inte för mitt liv förstå varför för Isadora är som ett recept, om man bara gör allt som står på receptet så blir det bra. Jag hade gjort allt. Hon hade sovit bra, ätit bra och bajsat. Det fanns ingen logisk anledning till varför hon var så sur och tvär. Hon ville vara i min famn men när jag tog upp henne så ålade hon ur min famn direkt igen. Jag kände inte alls igen henne och det kändes nästan lite pinsamt eftersom jag inte kunde komma på vad som var fel. I ren desperation sa jag ”jag tror hon håller på att få tänder”. Visst är det en sån där ursäkt som bebisföräldrar tar till ibland?

Isadora dreglar inte eller så, men hon har varit mycket surare och klängigare det sista. Dessutom har hon varit väldigt svår att mata. Hon skriker, slänger bak huvudet och är jättearg eller gråter uppgivet varje gång som hon ska äta. Jag har inte förstått varför. Först trodde jag att hon var för hungrig och måste få i sig mat snabbt, sen trodde jag att det var för att hon ville ha min mat men det hjälpte inte heller. Jag testade även att låta henne äta själv och ha maten på sitt bord. Det enda som har funkat är att sätta på Daniel Tiger på ipaden, då har hon glömt bort hur hemskt det är att äta.

Efter att jag kom hem från förskolan i måndags så tittade jag i Isadoras mun och då upptäckte jag att hon håller på att få TVÅ nya tänder samtidigt! En framtand uppe och en vid sidan av dom två risgrynen i underkäken! Dagen därpå hade hon lärt sig att gnissla tänder och gnisslade hela vägen till dagis haha!


Ser ni lilla tandsebissen som skymtar fram?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.