Brasilien,  Frågor & Svar

Svar på frågor Brasilien

Jag tänkte jag skulle vara på lite frågor angående Brasilien och resan hit i det här inlägget.

Kan du inte berätta om hur ni bor? Är det inte farligt där?

Svar: Vi bor i en favela (ghetto) här i Brasilien. Jair har bott där hela sitt liv tills han flyttade till Sverige och hans familj bor fortfarande kvar här. Förra gången jag var här, 2,5 år sen, så kom polisen in i favelan en gång och då var det polisen som sköt mot några här. Men annars så är detta en lugn favela. Jag känner mig mycket tryggare att bo här med Jairs familj än ensam på en gata med lägenheter eller hotell. Rånrisken är ju mycket större där det är mycket turister!

Hur lång var flygresan? Stackars liten, men varför hade han fått vaccin precis innan? Och varför packade ni på natten?

Svar: Flygresan var totalt cirka 13 timmar tror jag, men sen var det mellanlandningar också så vi var på resande fot i cirka 22 timmar. Han fick vaccinet precis innan eftersom de måste gå en viss tid mellan TBC och mässling-vaccinet. För att få mässlinggvaccinet måste barnet fyllt 9 månader. Vi packade natten innan för vi hann inte tidigare, det blev för mycket att göra med julfirande och att Lucas var förkyld precis innan jul.

Usch för jobbig flygresa! Har du några bra tips så här i efterhand? Nått ni saknade? 

Svar: Så här i efterhand så hade jag nog velat att Lucas sov lite mer innan vi skulle åka. Han hade svårt att sova i all hets när vi packade och sen var vi tvungna att väcka honom 3.30 stackarn. Men annars vet jag faktiskt inte vad vi skulle ha gjort.

Vad är det för blått Lucas sover i, är det i flyget?

Svar: Det är en vagga, på långflyg kan man boka en sån. På TAP tar en sån vagga 10 kg, mer än så klarar den inte tyvärr. Den var superbra till Lucas.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.