Större chans till lyckliga förhållanden när man redan har barn

Nu tänkte jag dela med mig av ett hett tips till alla singelföräldrar därute! Jag vet hur tufft det är att vara ensamstående förälder och att förhoppningarna att träffa kärleken igen kan kännas som nattsvarta. Jag minns att jag tänkte ”Alla bra killar är väl redan tagna för vem skulle lämna en perfekt kille till övers som jag kan att träffa?!” Jag minns att jag tröstade mig med att det finns även tjejer som är rötägg som sårar bra killar och som kan vara anledningen till att Han är ledig, precis som jag var 🙂

En annan bra grej som jag kom på var att om man har rätt kriterier från början, så har man större chans till lyckliga förhållanden om man träffas när den ena eller båda redan har barn, för då ger man sig in i den leken från början. Det är trots allt en väldigt stor förändring för ett förhållande att få barn och MÅNGA förhållanden klarar inte det. Det är så lätt att man utvecklas åt olika håll om man inte har samma värderingar från början och i min mening är det OMÖJLIGT att veta hur det kommer bli om man inte sett sin partner i föräldrarollen innan, t.ex. kan en barnkär kille visa sig vara barnkär bara när det gäller andras barn och slipper helst allt ansvar för dom egna barnen m.m. Detta är också anledningen till att man ska ha rätt kriterier från början och ett av mina var att inte bli tillsammans med en kille som bara har sina barn varannan helg. Det får verkligen mina varningsklockor att ringa! Jag anser att det säger en del om hur den personen är som förälder och var prioriteringar ligger och i slutändan finns det inga anledningar som jag tycker är good enough. Självklart får alla leva sina egna liv så som dom vill och det är inget jag lägger mig, men det är inte en person som jag vill dela mitt liv med – vi skulle vara för olika helt enkelt!

När jag var på jakt efter kärleken såg jag det som en fördel om killen hade barn för då kunde jag på förhand veta hur han var som pappa, men eftersom jag ville ha fler barn och redan hade två så gick dom flesta killar med barn bort per automatik. (Dom flesta sa rätt ut att det blir lite väl många barn eftersom jag redan hade två). Istället träffade jag min drömprins Victor som inte hade barn, men som till min förvåning klev in i papparollen som om han varit pappa i ett tidigare liv! Inte ens jag, som redan är mamma, hade kunnat anta en bonusförälderroll så bra som han gjorde! Han imponerade verkligen på mig OCH på alla i min omgivning!

IMG_4309
IMG_4288

Dom fantastiska bilderna på vår familj är tagna av fotograf Johanna Ellen

När jag och Victor var gravida med William var jag ändå förberedd på att det kunde bli en förändring i vårt förhållande som jag inte kunde veta exakt hur den såg ut. Jag förberedde mig på att vår djupa och intensiva kärlek skulle svalna eller hamna på is om vi inte var duktiga på att underhålla den, men till förvåning blev det INGEN förändring alls! Självklart har vi bråkat ibland, som alla par gör, inte minst när sömnbristen varit som mest påtaglig, men den här djupa, intensiva kärleken som bara två själsfränder känner är helt oförändrad. Vi är fortfarande lika osjälviska och inkännande i varandras känslor och känner oss som En istället för två. Jag säger ofta till Victor att vi är så lyckligt lottade som har det så bra, det är inte alla som har så fulländad kärlek och trygghet i varandra som vi har.

När träffade ni er partner och hur upplevde ni förhållandet efter att ni fått barn?

Relaterade Inlägg

21 Kommentarer

 1. M

  Jag träffade min kärlek sista året på gymnasiet (eller vi lärde känna varandra året innan vi föll hårt 😂). Vi skaffade dock barn först året vi fyllde 26 då vi ville plugga klart, få jobb och gifta oss innan. Jag tycker inte att föräldraskapet har förändrat oss negativt. Vi hade en svår period innan vi gifte oss som 22-åringar och sen tuffare period nu för två år sedan när vi var igång med husbygge. Just nu känner vi oss lyckligare än någonsin som trebarnsföräldrar trots att yngsta endast är halvåret gammal. Livet är så himla härligt och jag kan inte tänka mig livet utan min kärlek ♥️. Vi säger dagligen till varandra att vi hade tur som fann varandra så tidigt i livet att man nästan växt ihop till en individ.

  Svara
  • Emma

   Åh! Det där du skriver om att ni är lyckligt lottade som fann varandra så tidigt i livet kan jag bli lite avundsjuk på ♥️ Tänk att ha haft hela livet tillsammans med sin själsfrände!

   Svara
  • Nazima

   Det där hade nästan kunnat vara jag och min man, som ochså träffades i gymnasiet, förlovade oss efter studenten.m, flyttade ihop något år senare och ytterligare efter något år gifte vi oss när vi var 21 resp 22 år. Eftersom vi båda var studenter då , föddes vår förstfödda först när vi var 25,resp 26, då vi båda var klara med våra utbildningar & hade fast jobb.

   Vi har väl haft våra ups and downs som alla andra ,men vi säger ofta till varandra vilken tur vi hade att träffas tidigt i livet.

   Svara
   • M

    Haha vad kul. Det är väl så, att när man träffas tidigt vill man gärna bocka av några grejer innan barn blir aktuellt. Även om det var något man pratade om även som 18 åringar 😁
    Men kul att våra liv föll så lika 😁

   • Nazima

    I Juni har vi 20-årig bröllopsdag, känns helt galet att tiden gått så fort och vår förstfödda fyller 16 höst.

   • M

    Haha. Vi har också bröllopsdag i juni 😂 fast 12 årig. Och vår äldsta fyller 8 om två dagar 😱. Tiden går så sjukt fort ju 😢

 2. Matilda

  Jag träffade min man för 10 år sedan och då hade han redan en dotter som var 1,5 år, som alltid bott hos honom halva tiden. Jag blev bonusförälder med allt vad det innebar, har också en fin relation till mamman. När vi fick vår gemensamma son visste jag redan hur han var som pappa och var hans prioriteringar låg, men det blev både positiv och negativ förändring. Positivt med att jag blev lugnare och gladare, vi blev mer ”vi genom allt” och jag har alltid drömt om egna barn, men negativt med att relationen med bonusdottern blev sämre. Så här i efterhand kan jag se att bonusförälderrollen ställde till det för mig, som nybliven ”bonus” till en såpass liten är det svårt att veta hur rollen ska vara, var gränserna ska dras och så vidare. Det handlade nog mycket om konflikten mellan hennes förväntningar på mig (att jag skulle vara hennes mamma istället) och vad jag kände att jag kunde leva upp till då (att jag ville vara en vuxen person i hennes liv, inte som hennes mamma, och att jag behövde stärka deras relation istället).

  Svara
  • Emma

   Åh jag förstår, det är såklart utmaningar med att bli bonusförälder också ♥️ Tack för att du delade med dig av ditt perspektiv!

   Svara
 3. Gittan

  Jag träffade min sambo det året vi skulle fylla 23 år ( 12 år som par i år). Aldrig känt sådana känslor för någon innan som jag kände och fortfarande känner. Vi älskar varandra djupt och har gått igenom både glädje och sorg tillsammans som fått oss att växa som par. Visst har vi haft kriser och en del bråk genom åren men det är ju så i alla relationer. Tänker att relation förändras när man får barn men oxå med antalet år. Klart det kommer tuffare perioder när man vart tillsammans längre tid och då oxå gått igenom mer saker/kriser tillsammans.

  Vi har köpt hus, renoverat, fått barn (födda -13, -15,-20 och bf om ca en månad med nr 4). Vi har bytt jobb/tjänst, haft lite tid för varandra, han har haft företag vid sidan om, jobbat mycket osv. Allt påverkar ju relationen men det viktiga är ju att man ser varandra och inte tar den andre för givet. Att man kan prata om allt och visa sina känslor, att man stöttar varandra i både gemensamma och enskilda drömmar.

  Jag tror inte att relationen skulle hålla bättre för att den ena har barn sedan innan. Det handlar mer om personligheten hos individerna.

  Svara
  • Emma

   Gud så härligt att höra! Det är precis så det ska vara 🙂 Jag tänkte mer att det kanske är lättare att hitta rätt kille från början om man har barn sedan innan 🙂 men det kan också varit jag som var omogen och inte visste vad jag ville ha hos en man när jag skaffade barn.

   Svara
 4. Isabel

  Vi träffades när jag var 19 och han 22. Fick första barnet 4 år senare och på 5,5 år hade vi fått 4 barn 😅 intensivt men härligt. I år har vi varit tillsammans i 13 år och jag tycker faktiskt allt flutit på ganska smärtfritt. Aldrig känt oss osäkra på vårt förhållande eller vår kärlek.

  Vi har en del vänner/familj som separerat och träffat nya respektive med barn innan och jag tycker ärligt talat att det låter fruktansvärt 🙈 jag kan väl hålla med dig om att man kan få en bättre bild av hur en person är som förälder om de redan har barn. Men jag tycker inte det väger upp för det eventuella kaoset som ”flera barn från olika familjer som helt plötsligt ska bli en familj” kan innebära 🙂

  Svara
  • Emma

   Förstår precis vad du menar för det var ingen tanke som lockade mig heller 🙈 Men med facit i hand så har jag aldrig haft det bättre! Det är klart att jag hellre valt att skaffa barn med Victor om jag träffat honom från början, men jag tror också allt jag varit med honom har format mig så att jag visste vad jag ville ha när jag träffade honom 😊 Jag kan bara gratulera att du hade turen att träffa rätt från början ♥️🙏🏻

   Svara
   • Isabel

    Jag tror att allt är så individuellt. Alla har inte turen att träffa rätt från början och för många kommer livets kärlek efter många brustna hjärtan. Vill inte tänka att det ena är bättre eller sämre så länge man i slutändan är lycklig, eller hur? ❤️

    Det finns fördelar med att ha delat hela livet ihop men vissa saker går man ju också och gnatar hela livet då 😅 att träffa livets kärlek senare har nog sina för/nackdelar också. Jag tycker bara att vi kan skåla för att vi båda är lyckliga där vi är just nu 🥰

 5. Johanna

  Ni verkar ha ett så fint förhållande, blir så glad för dig ❤️

  Jag är sååå tacksam som växte upp i en kärnfamilj – när jag var vuxen skildes mina föräldrar och någonstans fanns alltid en konkurrens.. även om barnens bonusmorfar älskade dem så var det alltid en viss dold snålhet som inte varit där om barnen varit biologiska (dock är snål inte rätt ord för han var generös). Så risk finns för ”mina” och dina.. men sen finns ju fallen som i ditt – himla skönt ändå att bara en av er har barn sedan tidigare på ett sätt.. och han verkar verkligen ha gjort barnen till sina och vet från början villkoren, att du är mamma liksom. Fint ❤️

  Svara
  • Johanna

   Och ja hjälp det säger ju massor om en förälder som inte har barnen på halvtid. Skaffar man barn ska de vara prio 1, Punkt. Förstår inte föräldrar som flyttar ifrån sina barn till andra städer exempelvis… och jag har sett i min förälder vilka spår sådana sätter i hela ens liv…

   Svara
  • Emma

   Tack! Ja det där var min största rädsla när jag skulle träffa nån, men Victor gör vilken ingen skillnad alls på barnen och Isadora har ju levt större delen av sitt liv med Victor än med sin biologiska så hon kallar honom till och med för pappa 😍 Det är inget vi sagt eller uppmuntrat men när W kom så blev det naturligt för henne.

   Victors familj har också tagit sig an barnen som att dom vore deras biologiska familj. Victors mamma köper lika mycket kläder till Lucas och Isadora som till sina biologiska barnbarn och när dom är hemma i Sverige så tar dom med sig alla barnbarnen på utflykter. Dom har verkligen inte gjort nån skillnad alls och det är jag såååå tacksam för ♥️

   Svara
   • Johanna

    Jag tycker det lyser igenom dina inlägg mm att ni har det så ❤️😊 bra förebilder ❤️

   • Alexandra

    Jag älskar verkligen detta..att Victor och hans familj är så fina mot alla barnen…jag har funderat på om det kan bero på att Victor själv är uppvuxen med en styvförälder/bonuspappa med tanke på hans pappas sorgliga bortgång när V var så liten…att han lärt sig liten att biologin inte spelar ngn roll utan barnen är ju barn och kanske lättare om man själv haft en bra uppväxt…vad vet jag men jag har ett barn sedan tidigare och blir alltid lika glad när andras barn blir välbehandlade eftersom jag jobbar inom psykiatrin och bet hur fel det kan gå…själv väntar jag barn nr 4 med min nuvarande make (de andra ör födda 2013 min första och småsyskonen mars 2020 oktober 2021 och nu bf augusti 2022 🤭😂nej den sista är inte planerad hahah)

   • Emma

    Ja det tror jag ♥️ Victors mamma har också berättat hur Victors farmor tog så väl emot henne och hennes dotter (från tidigare relation) och att hon ville göra samma för mig ♥️ Jag kunde verkligen inte önska mig bättre bonusfarföräldrar eller bättre bonuspappa till mina barn 🙏🏻

    Vad roligt att höra 😍 Haha! Det var tätt mellan dom yngsta 😊

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här