Okategoriserade

Städhjälp från Helpling

Igår, precis innan vinterkräksjukan uppenbarade sig, hade vi en städare från Helpling hemma hos oss. Jag blev så nöjd förra gången så vi bokade en gång till nu precis innan jul. Jag tror Jair bara har dammsugit en gång sen städaren var här sist, så ja, det var ganska dammigt!! Det som jag tycker är bra med att anlita städhjälp är att vi får en spark i baken att plocka ordning ordentligt hemma så att städaren kommer åt överallt och när hon städar så gör hon det mycket grundligare än vad vi gör. Vi har inte tid att städa lägenheten i 3 timmar på helgerna. Nej, den tiden lägger vi mycket hellre på Lucas eller på varandra!

Det blev riktigt fräscht här hemma i lägenheten igår 🙂 Jag tog till och med fram våra nya prynadskuddar som jag köpte på Rusta för två veckor sen 🙂 Mycket roligare att ta fram dom för första gången när hemmet är nystädat 🙂 Jag tänkte jag ska visa lite bilder på hur fint det blev. Det blir inga före- och efterbilder den här gången, nästan pinsamt hur handfatet och diskhon såg ut haha!

20141222-170007-61207912.jpg

Jul i vårt hus! Den fina tomten som hänger i granen har min mormor tovat 🙂

20141222-170007-61207491.jpg

20141222-170008-61208330.jpg

Rent i badrummet! Till och med lille Tigern följde med in i badrummet och spanade in hur fint det blev!

Jag vet att det var någon som skrev förut att man får det bättre städat om man gör det själv. Kanske är sant om man själv är nogrann. Jag är mer nogrann än vad Jair är, men att putsa glasväggen i duschen, damma tv-bänken och torka av alla fönsterbleck, det orkar inte jag, men det fixar vår Helpling-städare 😀 Och vill man städa nogrannare så får man ju tiden att göra det när man får hjälp med det grövsta. Om man vill kan man även lägga till ugnsrengöring, rengöring av kylskåp, skåp eller fönsterputs på insidan.

Vad gjorde vi under dom 3 timmarna städaren var här?

 • Lucas sov HELA TIDEN!
 • Jag & Jair satte upp två lampor
 • Jag & Jair satte upp ett skoskåp i hallen
 • Jair julklappshandlade på Backaplan
 • Jag betalade alla månaden räkningar

Kändes så skönt att få allt det gjort på den tiden! Nu ska vi bara sätta upp två lampor till och slå in alla julklappar, sen får det gärna bli jul här hemma 🙂 Detta är nog första året som jag har fått allt gjort innann den 23:e december!! Jag tror jag ska sätta igång med det sista nu, så kan vi slappa imorgon 🙂 Kanske blir det uppesittarkväll med Bingolotto?! 😛

4 Comments

 • Jeanette

  Finns ju så mycket annat man lägga tid på än städning. Städning är tyvärr nåt som tar mycket av vår lediga tid annars:-/ Kan känna lite ångest emellanåt när jag ser allt som behöver göras, men ibland måste man blunda för det. Lät väldigt bekvämt att kunna få städhjälp:)

 • Johanna

  Du vet säkert redan men tänkte bara säga att ni borde ringa till de som städa åt er och tala om att ni fått vinterkräksjukan. Det är jätte smittosamt

  • Emma - På Smällen!

   Vi har en 3:a på 75 kvm och tog 3 timmar städning båda gångerna. Det kostar 480 kr + 480kr dras som RUT-avdrag så det enda vi behöver betala är 480 kr. Perfekt om man använder sig av städningen en gång i månaden tycker jag 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.