Okategoriserade

Söndag i kyrkan

Idag har jag och barnen varit i kyrkan. Alla familjer som hade döpt sina barn i församlingen förra året var speciellt inbjudna för att ta emot en vacker glasängel. Jag och barnen klädde upp oss lite extra för gudstjänsten och ceremonin medans Jair låg och sov eftersom han skulle jobba ett 10-timmars-pass idag. Det var jättemysigt att gå till kyrkan och lyssna på prästen. Barnen skötte sig exemplariskt måste jag säga 🙂 Lucas var nyfiken på allt och ville att jag skulle sjunga och hålla och peka i psalmboken samtidigt så att han kunde se exakt vilket ord jag sjöng. Isadora satt med nästan hela, men somnade på slutet och då la jag henne i vagnen. I slutet av gudstjänsten så fick vi varsitt brinnande ljus som Lucas sedan blåste ut och vi tog med oss hem. Efter gudstjänsten så blev vi bjudna på fika – prinsesstårta! Såå gott! Och just det, jag måste ju berätta en till sak. Under gudstjänsten när jag tog emot Isadoras glasängel, då gjorde prästen lite reklam för min blogg! Prästen är så himla härlig, underbar människa!!! Tack!

  
Lucas var lite avundsjuk på att bara Isadora fick en glasängel, så jag lockade honom med att vi skulle hämta ett paket på posten där det var massa inredningsgrejer till honom. Jag hade egentligen tänkt hämta det igår så det var ju lite tur att jag inte gjorde det 🙂 Så när vi hade fikat klart så tog vi bussen för att hämta paketet och det var stooooort! Stort, men lätt som tur var 🙂 Ni skulle sätt hur glad han blev när han fick syn på det stora paketet 🙂

Kolla in segerdansen 🙂

  
  
  
  
När vi kom så öppnade vi paketet och sen åt vi lunch. Jair sov som en stock uppe i sovrummet trots att vi brötade runt på mellanvåningen så när jag räknade ut att Jair hade sovit 17 timmar så skickade jag upp Lucas. Jag fattar inte hur han kan sova så mycket? Får han inte typ vätskebrist eller nåt? När han vaknade så var han på gott humör och vi fixade jättefint i Lucas rum och skruvade upp en massa saker på väggarna. Det kommer bli urläckert när allt är klart! Jag ska fota lite i dagsljus och visa er 🙂

10 Comments

 • Stina

  Hoppas du får sova 17 timmar om du vill också ? Du kämpar hårt på dagarna – är riktigt imponerad. Själv har jag ”bara” ett barn men tycker redan det är fullt upp ?

  • Emma - På Smällen!

   Tack!!! ❤️ Det betyder mycket att höra det ? Jair skulle inte säga nej om jag sa att jag ville det, men han skulle nog inte var så glad heller ? Det är väl tur att jag förmodligen aldrig kommer vilja sova så länge haha! Just nu verkar det svårt för mig att få till sovmorgon, men vi får se hur det blir när rutinerna har ställts om efter Jairs nya jobb. Just nu är jag inne i en period som jag tycker det är jobbigt att vakna försent på dagen så just nu känns rutinerna bra som dom är ? Tack för att du är så gullig och såg lilla mig i situationen ?

  • Emma - På Smällen!

   I normala fall så delar vi väldigt lika, men den här veckan som har gått så har jag gjort mycket mer än Jair. Han har städat golven en gång, plockat in disken ett par gånger och lagat mat ungefär varannan dag. Jag kan erkänna att jag inte var helt nöjd med upplägget, men vi har pratat om det och han har lovat att bli bättre denna veckan. 🙂 På frågan om hur jag hinner med allt så har jag just nu ganska bra flyt. Jag kör ”clean-as-you-go” och städar alltid i det rummet eller den våningen som vi är på just nu. Så t.ex. om Lucas är på toa så tvättar jag, viker tvätt, städar handfatet eller sminkar mig. Jag sitter nästan aldrig still så det är det jag har saknat när Jair jobbar på natten. Men han har lovat att ta hand om Isadora också på kvällarna innan han går till jobbet så det blir nog bra 🙂

   • A

    Heheh..Ja är det så det kallas ”Clean as you go” Då gör jag noh det väldigt ofta. Ibland undrar min man hur jag hunnit vika tvätt, hänga tvätt och lagt in ny tvätt under tiden dottern är på toa.

    • Emma - På Smällen!

     Hehe jaa 🙂 Det är ett koncept som dom kör på McDonalds. McDonalds var mitt första jobb och jag har alltid haft med mig det i huvudet sen jag jobbade där. Jag har inte alltid följt det, men jag tyckte att det kom väl till pass nu så jag kör på det 🙂 ett annat tips är att ta för vana att alltid städa när man pratar i telefon. I början är det ovant, men det blir som en vana tillslut och plötsligt så är hemmet mycket renare utan att man ens hann märka att man städade 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.