Okategoriserade

Slutat amma igen

Ja nu när Lucas äntligen är frisk igen så har jag slutat amma igen. Sista amningen var iförrigår morse. Jag har alltså inte ammat på 2 dygn nu. Både imorse och igår morse vaknade Lucas klockan sex på morgonen och ville helst amma. Han visar inte det längre genom att leta efter bröstet. Numera skriker han och håller på sina egna bröstvårtor med båda händerna. Ser väldigt lustigt ut. Igår gick Jair upp och gjorde en stor flaska mjölkersättning och han drack nästan hela och sen sov han vidare till 11.30! Jag fick en chock när jag såg var klockan var när vi vaknade! Han somnade ju tidigt dagen innan. Om jag inte minns fel så somnade han runt 20-tiden! Visst sov han inte hela natten, han vaknade en gång (eller om det var två?) men somnade om rätt snabbt så det var ingen förlorad nattsömn för hans del. Imorse vaknade han igen klockan 6?och fick återigen en flaska mjölkersättning men ändå vaknade han igen klockan åtta, fortfarande supertrött och skrikig men vägrade flaskan när jag försökte. Tror det berodde på att det var jag som försökte :-/ Men efter lite klapp i rumpan somnade han om tillslut 🙂

Mjölkstatusen igårkväll när jag skulle lägga mig var att ena bröstet var tomt och andra fanns litegrann men bröstet var inte spänt ännu. Imorse när jag vaknade var det fortfarande inte det minsta spänt. Antar att mjölken mer eller mindre är slut nu 🙂

PS. Jag vet att det inte är bra att sluta och börja amma igen hela tiden. Det gör ju bara Lucas mer förvirrad. Men det känns inte heller rätt att fortsätta sluta amma (eller hur man säger 😛 ) om Lucas är dunderförkyld och har ont pga fyra tänder som vill ut samtidigt. Men nu mår han bra igen så nu kan vi nog äntligen genomföra detta!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.