Okategoriserade

Sluta nattamma – natt 3

Inatt fick jag ta fighten med Lucas. Förhoppningsvis fattar han galoppen efter denna natten och ger upp snabbare nästa gång.

Den här natten började också supersent, han somnade först 00.23. Jag kan inte för mitt liv förstå varför?! Han sov bara en gång på dagen och det var vid cirka klockan två-tre. Vi får väl se om detta håller i sig eller om lilleman kan tänka sig att gå och lägga sig tidigare i natt.

Klockan 02.57 vaknade Lucas och eftersom mitt skift startar 03.00 så var det bara att sätta igång och jobba. Jag satte på mig en av Jairs t-shirtar för att inte trigga igång Lucas ännu mera. Det funkade, men det var ändå ett ilsket skrik med massa skäll som jag fick tampas med. Det gick inte att lägga ner honom i sängen. Han var alldeles för arg för det. Jag var tvungen att ha honom i famnen och efter en timme somnade han äntligen om i min famn. Vi har ingen tillgång till gästrum längre så Jair fick sova på en madrass på golvet. Han tyckte nog det hela var ganska jobbigt för vid ett tillfälle så sa han: Det räcker nu. Men jag gav inte upp och jag tyckte inte alls det var så jobbigt. Jag tycker inte att det är så jobbigt när Lucas är med mig, men att se på när Lucas är med Jair och skriker efter mig/bröst det är superjobbigt!

Egentligen hade vi bestämt att Lucas inte skulle somna i famnen, men det kändes som en omöjlighet igår. Varje gång jag provade att lägga ner honom i sängen så tog den ilskna skriket fart igen.

Hur som helst så känns det som att nattens fight redan har gett utdelning. Han somnade ju klockan 04.00 och vaknade inte förrän 10.37! Han har alltså sovit i 6,5 timme i streck!!!!!! Det är rekord hittills!!

Det känns som det börjar bli bättre redan och det känns inte alls lika tufft att sluta med nattamningen längre. Att sluta amma helt känner jag mig inte helt hundra redo för än. Jag hoppas fortfarande att Lucas ska tröttna på bröstet men jag tror inte att det kommer hända. Just nu försöker jag tänka ett projekt i taget, nu är det sluta-nattamma-projektet som är igång.

20140410-110755.jpg

5 Comments

 • Angelica

  Jag tror faktiskt att anledningen till att han somnar så sent om kvällarna är för att han sover så länge på morgonen. Min 14 mån sover fortf 2 ggr/dag kl 9 och kl 13, ca 1 timma/sovning. Han vaknar 7, och somnar 19 🙂 så väck honom på mornarna för att få tidigare kvällar är mitt tips 🙂

 • A

  Bra att börja med natten sen kan ni ta morgonen. Önskade A ammade på dagen men men 11 månaders amning är ju jättebra! Det är bra att du inte ger upp. När man vill något väldigt myclet får man en riktig kick att man ska fan klara detta!! Fr oss tog din ”metod” flera månader . Inter tre nätter som msn kunde läsa på nätet. Men sen plötsligt sov hon 20-04.

 • Johanna

  Säger samma sak som Angelica. Väck han på morgonen så somnar han tidigare. Och sen ett annat tips är att låta han sova en till två timmar på dagen. Och helst inte efter fyra. Till exempel ge han lunch vid halv tolv/tolv. Och sen låta han sova. Natten kan bli vid sju och sen väcka han vid sju. Ni kommer säkert vara trötta den första tiden men för hans skull så kommer det bli bra med rutiner.

 • jessy

  Tuva vaknar runt 7-8 sover mellan 2-3 och somnar sen vid 7-8.. Har ni testat typ napp eller snutte nu om du tänker sluta eller trappa ner? Kan vara så att han behöver ngt som ersätter dig lite..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.