Okategoriserade

Skitjobbig dag

Idag har varit en ganska kämpig dag med barnen. Vi fick ställa in alla aktiviteter som jag hade planerat för att Lucas var inte alls med på noterna. Han ville gärna göra allt kul som jag hade planerat, men han skrek och trotsade, vägrade äta och vägrade bli matad av mig för nu är det bara min syster som gäller nämligen… Morgonen slutade med att vi var så kraftigt försenade att det inte var nån idé längre. Vid 11-tiden så frågade jag Lucas om han ville åka pulka. Energin hemma var så negativt laddad så det kändes som att vi behövde ett miljöombyte för att Lucas skulle kunna bryta sig ur sin onda cirkel och bli en glad kille.

Självklart ville Lucas åka pulka, men sen blev det ett nytt utbrott över strumporna som han försökte ta på sig, då sa jag ifrån på skarpen. Jag satte hårt mot hårt och sa att om han inte slutar skrika på mig så går vi inte ut. Sagt och gjort. Jag tog av Isadora alla kläderna igen och sen satte jag mig på soffan. Lucas var skitarg och sprang fram och fäktade med sina armar och skällde på mig, men efter en stund så blev han så där ledsen så att man bara ville hålla om honom. Jag tog upp honom i min famn och pratade lugnt med honom och bestämde att vi skulle gå ut i alla fall.

Vi gick bort till pulkabacken och där började nästa utbrott. Lucas var inte nöjd med hur snabbt jag kom fram till honom efter att han hade åkt ner för backen och sen fick han inte tag på pulkasnöret och en massa annat som slutade men nya tårar och skrik. Så då fick vi avbryta pulkaåket och gå hem. När vi var på väg hem och när vi kom hem så var han hysteriskt ledsen. Det tog lång tid innan han lugnade ner sig, men efter det hade vi alla fall några mysiga timmar. Vi byggde en kossa i play mais, åkte till BVC och sen åt vi lång middag på McDonald’s i Kållered.

På vägen hem så pratade jag med mamma i telefon och då blev det såklart nya utbrott. Jag får aldrig prata i telefon nuförtiden. Jag kan inte ens ringa till kundtjänst när han är hemma… Såå jobbigt!

Det har inte varit en lätt dag idag, varken för mig eller för Lucas. Men som tur är så har vi haft många bra dagar det sista, vissa dagar har till och med varit magiska! När det har varit så många bra dagar så är det okej med en jobbig dag. Hoppas morgondagen blir en bra dag 🙂

 

Idag var Isadoras pulkaåkningspremiär 🙂 

 

8 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Känner igen det du beskriver. Jag kan inte heller prata i telefonen när jag är ensam med Alva. Hon hittar på massa saker som hon inte får göra tex river efter godsaker i kylskåpet och om hon inte får sin vilja igenom blir det utbrott. Hon vet att jag inte kan säga ifrån när jag pratar i telefon och hon utnyttjar att jag inte vill att hon skriker när jag pratar i telefon. Eller så pratar hon med mig när jag är i telefonen och svarar jag inte henne jag då är utbrottet igång.

 • Veronica

  Känns igen. Det är så jobbigt med dessa utbrott! Läste någonstans om ett tips på ”aktivetslåda” med några leksaker, spel eller något annat som barnet tycker om, som man bara tar fram när man behöver tex. prata ostört i telefon. Har inte testat själv än, men tänkte göra det vid tillfälle ?

 • MiaShopping

  Jag har också en son född 2013 och jag känner så väl igen mig i det du skriver. Minsta lilla felsteg kan leda till gråt och gnäll. Fel tandkräm, fel mössa….SUCK! Nu ska vi dra iväg på alpresa med en 3-åring och en snart 2-åring. Kan inte bli annat än kaos 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Precis sååå! Du får se det som en bedrift, klarade ni er igenom alla utbrott under resan och fick en bra resa så kan ni klappa er själva på axeln 🙂 Det brukar jag göra och försöker få Jair att tänka samma, men han vågar fortfarande inte gå ut med båda barnen själv 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.