Okategoriserade

Ska man undvika simhallar pga corona-viruset?

Just nu är det många sporter, gym och fritidsaktiviter som tillfälligt pausar sina verksamheter för att inte riskera att sprida coronaviruset vidare. Det tycker jag är vettigt. Vi bör alla göra vad vi kan för att inte riskera att sprida smittan vidare och jag skulle ändå inte vilja gå till gymmet just nu… men hur är det då med simhallen? Vi går ju till simhallen två gånger i veckan för barnens simskolor…

I Göteborg har simhallarna inte stängt och simskolorna fortsätter som vanligt, trots att andra städer har valt att stänga. Jag gjorde lite efterforskning och det verkar som dom flesta simhallar har stängt pga av sjukdom bland personalen och inte för att coronaviruset riskerar att smitta besökarna. Coronaviruset dör nämligen så fort det kommer i kontakt med klorerat vatten (Källa). Vi kommer därför fortsätta på simskolan som vanligt, men försöka att hålla oss minst en meter ifrån andra människor och inte basta eller liknande.

Jag tror inte det är jättestor chans att bli smittad just i simhallen, dels tack vare det klorerade vattnet och dels för att simhallen är en plats som folk tvättar sig noga. Dessutom är det en ganska jobbig plats att vara på om man har feber eller är snorig så dom flesta människor går nog inte dit ifall dom inte mår helt bra.

Hur tänker ni kring att gå till simhallen i dessa tider med corona-viruset?

4 Comments

  • Emma

   Ja men precis 🙂 Däremot hade jag inte gått till gymmet eller till tex barngympa nu. Simhallen är ju ändå bland dom renaste platserna man kan gå till just nu ?

 • Camilla 10 barnsmmma

  Så svårt i den frågan,alla tänker olika.
  Alla gör ju inte så utan går fast man är dålig tyvärr.
  Det är som här uppe så kommer massa turister fortfarande fast man rekommenderar att inte åka till fjällen o sånt .
  Vi som har mycket turister här kan lätt bli smittade.
  Jag är inte så orolig själv för detta virus men är orolig för mannen som är lungsjuk.
  Han kan dö av en lunginflammation.
  Så han ska helst inte ha nån influensa.
  Så denna skrämmer mer o mer .
  Men vi försöker leva på som vanligt ändå?

 • Lisa

  Om du inte redan lyssnat, så lyssna gärna på podden Skäringer&Manheimer, det senaste avsnittet med Agnes Wolde som gäst. Det var väldigt bra och saklig information om Corona och hur det smittar bland annat. Det gjorde mig väldigt lugn och få korrekt information och inte massa trams från sociala medier. Rekommenderar verkligen!!
  Så utifrån det, så ja jag skulle fortsätta gå till badhuset ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.