Okategoriserade

Sent på lekplatsen

Klockan är nio på kvällen och jag och Lucas leker på lekplatsen på baksidan av vårt hus. Det är en skolgård här och några killar som dricker öl. Jag kommer på mig själv med att vara lite rädd för killarna och tittar hela tiden över axeln för att se om några av killarna är påväg häråt och sen kommer jag plötsligt på att det här är inte Brasilien. Om dom där killarna skulle komma hit för att råna mig så skulle detta vara nästintill chockande och förmodligen hamna på löpsedeln! Jag kan se det framför mig: ”Gäng rånade barnvagn och skötväska” och så har jag ju min trasiga iphone med mig också… Den kanske dom vill ha… Men i Brasilien är detta vardagsmat och absolut inget ovanligt överhuvudtaget! Det skulle kanske inte ens hamna på nyheterna, möjligtvis eftersom jag var turist… Jag ska försöka koppla av och glömma det där med ständiga oron för att bli rånad när jag är själv. Nu ska jag leka med Lucas här på lekplatsen. 🙂

20140729-213251.jpg

Här gräver Lucas för första gången med spade men tröttnade snabbt och började gräva med händerna istället

One Comment

  • R

    Fast områden som
    angered, biskopsgården och bergsjön ska man helst undvika att vistas på vid kvällstid. Jag och min kille skulle häromdagen kliva av i angered för att byta till en buss och klockan var då runt 11 på kvällen. Påvägen dit tog han av sig sin dyra klocka och la det i min handväska och jag la min oförsäkrade iphone 5s i handväskan. När vi klev av så skyndade vi oss till busshållplatsen och klev på bussen direkt.
    Detta är något som man inte bör behöva göra, ta av sig klockan och gömma telefonen i väskan men tyvärr så är verkligheten sådan. Så tänk på att ändå vara extra försiktig om du befinner dig på såna områden sent på kvällen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.