Semesterplaner och lyxig goodiebag

Gud vad jag älskar dom här långa sommarkvällarna! Det är så underbart ute så man vill typ aldrig gå in. Varför var det inte så här förra sommaren när jag var hemma med barnen? Jag minns fortfarande hur kallt det var i juni och sommaren kom aldrig riktigt. Jag är såååå avundsjuk på alla som ska föda barn och gå hem på föräldraledighet nu. Ni har en helt underbar tid framför er!

Men just nu ska jag väl egentligen inte klaga, den här månaden blir det mycket ledigt för min del. Jag jobbar bara heltid en enda vecka och har flera minisemestrar inplanerade innan själva semestern. Dessutom hade jag tur för förskolan hade inte semester samtidigt som industrisemestern så jag blev “tvungen” att vara ledig 5 veckor istället för 4 veckor i sommar – så lyxigt 🙂

På tal om lyxigt så måste jag passa på att visa den här jättetekoppen som vi fick från Indiska på frukosteventet i Femman i Nordstan. Jag älskar Indiskas tekoppar, dom är så goda att dricka ur, alltid rejäla och stora. När jag kom hem från eventet och visade Ian så undrade han vad man skulle dricka i den koppen, han hade aldrig sett en så stor kopp förut 🙂

Fotograf: www.wanderings.se

Förutom Indiskas tekopp så fick vi ett gäng med andra lyxiga grejer från Femman också. Femman är verkligen ett mångsidigt galleri med butiker. Den rosa korven i mitten på bilden är Booty-banden som jag köpte. Jag har hittills varit för lat för att använda dom, men jag tänkte att jag skulle köra lite hemma. Kanske när jag städar, viker tvätt eller så kör jag ett kort pass i trädgården när ingen ser… haha! 🙂

emmapre_5
emmapre_8
emmapre_6

Fotograf: www.wanderings.se

Hur kommer ni vara lediga i sommar? Lång eller kort semester eller kanske föräldraledig?

Relaterade Inlägg

17 Kommentarer

 1. Bambi

  Jag är ju lärare, så snart går jag på långledighet. Jobbar bara till den 13 juni! Men med den här värmen så känns det som om man har semester redan!

  Svara
 2. petra

  Jag kör bloggledigt varannan vecka fredag, lördag, söndag måndag ( så jag jobbar 4 dagar/v) har haft 1 v i Prag, ska ha 2 veckor i juli, 10 dagar i augusti i Polen och 10 dagar i höst i Dubai. Resorna fick styra semestern

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åh vad gött! Dubai låter så himla gött! Vi funderar också på det nu, men Jair säger att det är dyrt att vara i Dubai. Jag hatar när man blir snål på resemålet. Jag betalar hellre mer för resan och mindre för mat och shopping när jag väl är på plats… 😛

   Svara
 3. Therese

  Fast. Jag är hemma nu med min lille kille på en månad och gör inget annat än att längta efter svalare väder för han far så illa av värmen ? lägg till storasyster med hög feber så…
  Sambon har semester fem veckor i sommar sp vi ska bara njuta av ledighet med vår nya lite större familj.

  Svara
  • Lin

   Har liknande situation här. Gravid v 40, hela jag är svullen och svimfärdig i värmen. Sonen har feber. Kan bara tänka mig hur härligt det kommer vara med en supervarm sommar då man får dras med monsterblöjan och därefter bindan. Och sedan är det ju högst oklart om man får plats på förlossningen. Men… man kan ju inte välja när/om man får sina barn.

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Åhhh stackarn! Det förstår jag är jobbigt! Bläää! Hoppas verkligen att ni får plats på förlossning, hemskt att du ens ska behöva oroa dig för det 🙁

  • Emma - På Smällen!

   Åh nej det tänkte jag inte på… Men jag har ett tips som kanske kan hjälpa er lite om ni inte redan tänkt på det. När det var sån här värmebölja när Lucas och Isadora föddes så badade jag dom i liiite svalare vatten än vanligt och då höll dom sig svalkade i flera timmar efteråt. Visst blev det tre bad om dagen men det var det värt för att dom skulle må bra. Detta kom jag på eftersom vi vuxna alltid gjorde så när vi var i Brasilien och det gör mycket att svalka huvudet, så det är ett tips 🙂

   Svara
 4. -Jenny-

  En liten parentes. Industrisemestern är alltid 29-32 (i alla fall volvos) inte 28-31 så du kommer alltid att bli ”tvungen” att vara ledig fem veckor i så fall.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åh! Den är kanon! Fick ni något annat istället? Jag banden blev jag helt såld på. Jag tycker dessutom att det är kul att träna på rumpan. Jag älskar när det svider 🙂

   Svara
 5. Li

  Jag har fyra v sem och tio dagar fl. min man har två v fl och fyra v sem. Vi är lite lediga var för sig också så barnen ska få ett låångt sommarlov på nio v.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh så härligt! Hur gamla är barnen? Jag har också tänkt att vi ska göra nåt sånt, men sen när barnen börjar skolan. Jag vill helst att dom ska slippa gå på fritids (om dom själva inte vill gå dit för då låter jag dom såklart).

   Svara
   • Li

    De är lika gamla som era och vi har alltid haft de lediga minst två mån över sommaren och kommer så forts så länge vi har fl-dagar kvar och vi har många än iaf. Tror inte vi kommer låta de gå speciellt mkt på fritids Heller även om de vill. Tkr det är viktigt att de får vara ifrån dagis/fritids/skolan ordentligt länge och ha en lång (och ibland även tråkig) sommar så de får längta och tycka det är kul och spännande att komma tbx till skolan (minns SJ pirrig när jag var liten).

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här