Okategoriserade

Saftig rödbetskaka med krämig färskostfrosting

Är det någon annan mer än jag som har hamnat i fredagskoma? Jag orkar verkligen inte göra en enda knop till! Imorgon ska vi ha födelsedagsfest för Jair hemma så idag har vi städat och förberett lite, men nu är jag helt slut! Nu ska jag bara njuta av min mögelost, kanske ett glas rött, Candy Soda crush och serien 24 på TV 🙂 Vi tittar just nu om hela serien från början (finns på Viaplay).

Innan jag går helt in i fredags-mode tänkt jag dela med mig av receptet på kakan jag gjorde igår 🙂 Det var en rödbetskaka!! 🙂 Alla kollegor älskade den eller dom sa iaf flera gånger att den var god och dom som bara tog en halv bit (jag skar upp mega-bitar) tog andra halvan också efter en stund 🙂 Det är riktigt bra betyg!

Här kommer receptet:

ca 300 g rödbetor
2 ägg
2½ dl socker
1½ rapsolja
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
200 g färskost
1 dl kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Skala och riv rödbetorna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och rödbetor. Blanda de torra ingredienser och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord form bröad med kokos. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

Till glasyren;
Blanda till en slät glasyr och bre över den kalla kakan dekorera med valnötter.

IMG_2526.JPG

2 Comments

  • Marie Alvas mamma

    Jag gjorde Emmas chokladgodisar igår som du gett recept på tidigare här på bloggen. Det blev succé!!! Tusen tack för receptet det kommer jag baka många gånger. Super gott.
    Ska prova denna kakan en dag också. Tack för du delar med dej av goda recept 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.